«Αχώνευτη» η ήττα για Βαλβέρδε

Στις ευκαιρίες που έχασε ο Ολυμπιακός για να πάρει το παιχνίδι με την Ξάνθη, στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος τόνισε ότι υπήρχε νευρικότητα όσο περνούσε η ώρα και οι «ερυθρόλευκοι» δεν αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που έφτιαχναν και προειδοποίησε ότι δεν επιτρέπεται άλλη απώλεια βαθμών..


 Αναλυτικά όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε: 

«Σήμερα χάσαμε αλλά η αλήθεια είναι ότι πιστεύουμε πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι δεν πήραμε έναν βαθμό μετά από τόσες ευκαιρίες. Η Ξάνθη βρίσκεται σε καλή φάση, αλλά δεν μας απείλησε. Είναι περίεργο που επιστρέφουμε με μηδέν βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω ότι είχαμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της μπάλας. Ελέγχαμε τις αντεπιθέσεις της Ξάνθης η οποία προσπάθησε έτσι να καταφέρει κάποια πράγματα. Στο β' μέρος κάναμε ευκαιρίες και είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε ότι χάσαμε το ματς. Πιστεύω ότι είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να πάρουμε έστω τον βαθμό. Μέσα στο 2012 είναι το καλύτερό μας παιχνίδι, παρόλα αυτά χάσαμε από μία μακρινή μπαλιά και με μικρή απειλή από την Ξάνθη. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του αντιπάλου, που κάνει μία καλή σεζόν».

 Για την νευρικότητα των παικτών του: «Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν μένουμε πίσω στο σκορ. Παίζουμε με μεγάλη βιασύνη. Όσο ήταν το σκορ 0-0, είχαμε τον έλεγχο και μπορούσαμε να το παλέψουμε. Όταν είδαμε τον χρόνο να ξεφεύγει, τα πράγματα έγιναν πιο νευρικά. Παρόλο που είχαμε τον χρόνο να διορθώσουμε τα πράγματα αυτό δεν έγινε. Είναι αλήθεια πώς όταν μένουμε πίσω στο σκορ και το γκολ δεν έρχεται, αρχίζουν οι παίκτες να παίζουν πολύ βιαστικά και αυτό μας κάνει να είμαστε νευρικοί. Αυτό προέρχεται ότι είμαστε πίσω στη βαθμολογία και δεν πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς».

 Για τις απουσίες των Τζεμπούρ και Μιραλάς: «Η αλήθεια είναι ότι έλειπαν δύο πολύ σημαντικοί επιθετικοί για εμάς, όμως ακόμα και με την απουσία τους δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να βάλουμε ένα γκολ. Δεν μας αρέσει να κοιτάμε τους παίκτες που δεν είναι εδώ. Χωρίς αυτούς θα μπορούσαμε να σκοράρουμε».


sport-fm.gr