- Το Επί-Τάπητος δεν διαχειρίζεται από δημοσιογράφους. Δεν επηρεάζεται από κόμματα ή πρόσωπα. Απευθύνεται σε νοήμονα όντα, που δεν έχουν κομματικό/πολιτικές παρωπίδες.

- Στο παρόν Blog (εκτός από άρθρα των Συντακτών) αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα Sites/Blogs με αναφορά πηγής στο κάτω ή πάνω μέρος κάθε άρθρου.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο (Google κ.α.) και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Το Επί-Τάπητος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άλλων sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού.

- Τα δημοσιεύματα στο Επί-Τάπητος τα οποία αναγράφουν πηγή ή είναι απλά αναδημοσιευμένα κατά το σύνολο του διαδυκτίου ΔΕΝ αποτελούν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θέση η άποψη δική μας (αλλά των πολιτών, Blogger και άλλων δημιουργών κατ΄επέκταση) και ΔΕΝ τα υιοθετούμε κατ' ανάγκη.

- Το Επί-Τάπητος δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα αναγνωστών και για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μηνύματα αναγνωστών.

- Στο Επί-Τάπητος αφαιρέθηκαν (στις 15/01/2012) τελείως οι διαφημίσεις, μετατρέπωντας το σε έναν "χώρο" καθαρά ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων απο την δικιά μας και απο την δικιά σας σκοπιά, χωρίς κανένα κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

- Οποιοσδήποτε ενοχλείται απο ανάρτηση, να έρχεται άμεσα σε επαφή μαζί μας.

Τέλος, παραθέτουμε τις παρακάτω 9 θέσεις που είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά ΚΑΙ την Πολιτεία ΚΑΙ τα Media.

1. Τα blogs είναι διάλογος – ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες – τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.