«Κανένας δεν κέρδισε το πρωτάθλημα»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν αρνήθηκε πως ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα για τον τίτλο, μετά από την νίκη (1-0) κόντρα στον Ατρόμητο και την απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, ωστόσο τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνει η… στέψη του πρωταθλητή..

 Αναλυτικά, όσα είπε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα:

 Για το σημερινό παιχνίδι: «Έπαιξαν δύο ομάδες που κάνουν καλό πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε μεγαλύτερη πίεση. Κάναμε ένα μέτριο πρώτο μέρος, διότι έπρεπε να ανακτήσουμε το ρυθμό μας λόγω της κόπωσης. Στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος κυνήγησε το γκολ. Όμως στο δεύτερο κυριαρχήσαμε. Ελέγξαμε το ρυθμό, δεν φάγαμε φάσεις και πετύχαμε ένα γκολ, που μας έδωσε μία δίκαιη νίκη. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλός και μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει».

 Για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Ολυμπιακού: «Μερικές φορές υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που επιδρούν. Η ήττα του Ολυμπιακού μας προσέθεσε πίεση. Επίσης, έπαιξε ρόλο η κόπωση από τα σερί παιχνίδια. Στο δεύτερο μέρος κυριαρχήσαμε και φάνηκε ότι έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση. Δείξαμε ότι θέλουμε τη νίκη και την πήραμε. Σίγουρα δεν κάναμε την καλύτερη εμφάνιση μας, αλλά το βασικό είναι η νίκη και αυτό κρατάω».

 Για τον χαρακτηρισμό φαβορί που αποδίδεται στο «τριφύλλι» για την κατάκτηση του τίτλου: «Κανένας δεν κερδίζει το πρωτάθλημα όταν υπολείπονται πολλά ματς για την ολοκλήρωσή του. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε προσγειωμένα και να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».

 Για το 1-0 που έχει γίνει το αγαπημένο σκορ των «πράσινων»: «Μέχρι τα Χριστούγεννα, αυτή δεν ήταν η τακτική μας. Επίσης, δεν έχει αλλάξει ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στο ποδόσφαιρο επιδρούν παράγοντες που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Ποδοσφαιριστές που έχουν όχι τόσο καλή απόδοση και σίγουρα, ότι είναι μία περίοδος που παίζουμε παιχνίδια συνεχόμενα παιχνίδια και προπονούμαστε.

 Αντιμετωπίζουμε μεγάλη κόπωση και δεν υπάρχει χρόνος για αποθεραπεία. Αυτά μας επηρεάζουν. Όταν είχαμε 2,5 γκολ ανά παιχνίδι και φαινόταν τότε ότι τα γκολ έμπαιναν πιο εύκολα. Τώρα έχουμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράρουμε το ίδιο εύκολα. Μπαίνει μόνο ένα. Δεν θα αλλάξω την τακτική μας. Θέλω νίκες με πολλά γκολ. Γνωρίζω όμως ότι για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να πάμε σιγά-σιγά για να μην πέσουμε».


sport-fm.gr