Δικογραφία Πεπόνη για παραποίηση στοιχείων ώστε να διογκωθεί το έλλειμμα - Στη Βουλή για τυχόν ευθύνες Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου

Δικογραφία κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έχει αποστείλει στον Άρειο Πάγο ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή καταγγελία της τότε υπαλλήλου της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά.


Η κ. Γεωργαντά έχει καταθέσει ότι πιεζόταν από την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να παραποιηθούν στοιχεία και να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009.

Τότε ο κ. Πεπόνης είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η δικογραφία εστάλη στον Άρειο Πάγο, είναι στα χέρια του αντιεισαγγελέα Νίκου Παντελή και ο Πεπόνης έχει ζητήσει να πάει η δικογραφία στη Βουλή γιατί πέφτει πάνω σε πολιτικά πρόσωπα ώστε οι βουλευτές να αποφασίσουν εάν υπάρχουν ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες του τότε Πρωθυπουργού και του τότε οικονομικού επιτελείου και ευθύνες για αξιόποινες πράξεις για διόγκωση και αυθαίρετη παραποίηση του ελλείμματος του 2009.

Στο έγγραφο που έστειλαν στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου αναφέρουν επί λέξει «από το σύνολο του συλλέγοντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις πρόεκυψαν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατεχόντων συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος».

Οι εισαγγελείς παραθέτουν 18 ονόματα που κατέθεσαν στην έρευνα και υπογραμμίζουν πως «σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού,, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών».


newsbeast.gr