Περιμένοντας τον Γιώργο για να (ξανα)στηρίξει Παπαδήμο!

Τελικά, μόνο στην Ελλάδα μπορεί κανείς να λέει και να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να πληρώνει ποτέ και για τίποτε.

Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία τόλμησε τις προάλλες ο Πρόεδρος Καβάκο Σίλβα να πει – δίκην παραπόνου και συμμετοχής στο κοινό δράμα – πως επλήγη και αυτός από την κρίση, καθώς μία από τις συντάξεις του μειώθηκε στα 1.300 ευρώ και έχει γίνει ο κακός χαμός.

Κατά δεκάδες χιλιάδες οι Πορτογάλοι υπογράφουν διαδικτυακά αίτημα για άμεση παραίτηση του Προέδρου..


Αυτονόητα και λογικά πράγματα, δηλαδή.

Στη χώρα μας, την ώρα που οδεύουμε προς την επικύρωση της χρεοκοπίας, οι απίστευτοι εγχώριοι προπαγανδιστές έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο πως η σωτηρία του (τώρα, γιατί πριν ήταν το Μνημόνιο) είναι το PSI.

Από εκεί και πέρα όλοι είναι έτοιμοι να πιστέψουν τα πάντα. Και κυρίως να θεωρούν φυσιολογικά τα πάντα. Και να τα αντιμετωπίζουν ως εάν να παρακολουθούσαν φαρσοκωμωδία.

Ο καθένας βαράει το βιολί του κατά πώς τον βολεύει πολιτικά.

Ο δε Γ. Παπανδρέου (που σπατάλησε ένα ολόκληρο καλοκαίρι ανεβασμένος πάνω σε ένα κανό), αφού τακτοποίησε (λέμε τώρα) τα του οίκου του, απέδρασε στην Κόστα Ρίκα, αφήνοντας πίσω του το κόμμα του σπαρασσόμενο κατά τον πλέον γελοίο τρόπο.

Στην πραγματικότητα, άφησε πίσω του τους δελφίνους του να αυτογελοιοποιούνται ένας-ένας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επιστρέφοντας θα δει την ευχή του να πραγματοποιείται: Όπως πάνε τα πράγματα, θα έχουν εξαφανιστεί όλοι από προσώπου γης και ενδέχεται να… κληθεί και πάλι να σώσει το κόμμα και (βεβαίως) τη χώρα!

Άλλωστε, εκεί που έφθασε η χάρη του, στην Κόστα Ρίκα, ο κ. Παπανδρέου φρόντισε να… διαφημίσει αρκούντως το έλλειμμά μας, ανεβάζοντάς το στο 16%!

Όσο για τον κ. Καρχιμάκη, το ξεκαθάρισε: Ο κόσμος να χαλάσει, η πορεία προς την διαδοχή έχει προσδιοριστεί. Όσο και να γελοιοποιηθούν οι δελφίνοι, όσο χαμηλά κι’ αν πέσει το κόμμα, οι διαδικασίες έχουν αποφασιστεί και δεν αλλάζουν.

Ανακοινώθηκε μάλιστα και η ημερήσια διάταξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που θα συνεδριάσει στις 2 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία (βεβαίως) του κ. Παπανδρέου:

«Ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη δανειακή σύμβαση και το PSI - Στήριξη του έργου της κυβέρνησης».

Απίθανα πράγματα. Εδώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η αυριανή ημέρα και αυτοί προγραμμάτισαν τι θα συζητήσουν στις… 2 Φεβρουαρίου!

Προφανώς με την ελπίδα ως τότε να (αυτό)εξοντωθούν ή να (αλληλο)εξοντωθούν όλοι οι υποψήφιοι ηγέτες.

Μέσα σ’ αυτό το χάος, εντύπωση προκαλεί η στάση του κ. Παπαδήμου.

Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην κυβέρνησή του, ως… τουρίστας.

Και να σκεφθεί κανείς πως όσοι είχαν τολμήσει να ασκήσουν κριτική στο (γελοίο) εγχείρημα, είχαν τότε (όταν έσπευδαν να τον εμφανίσουν ως… καταλληλότερο) αντιμετωπιστεί ως μίζεροι, γραφικοί, κακεντρεχείς.

Μέχρι στιγμής, ο κ. Παπαδήμος δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να αποπέμψει τον κ. Χρυσοχοΐδη που δεν διάβασε το μνημόνιο, τον κ. Λοβέρδο που μας απειλεί με μακελειά, τον κ. Παπαϊωάννου που παρεμποδίζει το έργο της Δικαιοσύνης επιζητώντας αντικατάσταση δικαστών, την κ. Διαμαντοπούλου, που εξακολουθεί να μην στέλνει τα βιβλία στα σχολεία, τον κ. Σκανδαλίδη, που αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα των αγροτών ασχολείται με την διάσωση του ΠΑΣΟΚ και άλλους ων ουκ έστιν αριθμός, που συνεχίζουν ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ!

Προφανώς θα περιμένει να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στις 2 Φεβρουαρίου για να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα συνεχίσουν να τον (τον κ. Παπαδήμο) στηρίζουν!