Θλίψη για τον Steve Jobs


Αναμφίβολα θα αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή. Στη μνήμη του Steve Jobs, που έχασε τη νύχτα τη μάχη για τη ζωή, λουλούδια άρχισαν να αφήνονται μπροστά από ένα Apple Store στο κέντρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία.

«H λάμψη του Steve, το πάθος και η ενέργειά του ήταν η πηγή των αμέτρητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας. Ο κόσμος μας είναι ασύγκριτα καλύτερος, χάρη στον Steve», αναφέρει η Apple σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του συνιδρυτή της.

Αποχαιρετούν τον Jobs μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα

Ανώνυμοι και διάσημοι αφήνουν τα δικά τους μηνύματα θλίψης στο Facebook και το Twitter για το θάνατο του συνιδρυτή της Apple Steve Jobs, χαρακτηρίζοντάς τον «απίστευτο δημιουργό».

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα Σαν Φρανσίσκο), τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Jobs, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομά του, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.

«Steve ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις έγραψε στον «τοίχο» του ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Μια ώρα αργότερα 103.254 χρήστες είχαν κάνει «like» στο μήνυμα αυτό.

Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα. «Αναπαύσου εν ειρήνη Steve Jobs» έγραφε η ομάδα του αμερικανού προέδρου.

«O Steve έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Steve» γράφει στο λογαριασμό του ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρντολντ Σβαρτσενέγκερ.

Αρκετές ήταν και οι ομάδες με τα αρχικά RIP («rest in peace», αναπαύσου εν ειρήνη) που είχαν ήδη δημιουργηθεί μέχρι τις 4:30 (ώρα Ελλάδος}. Μεταξύ αυτών μία ομάδα αριθμούσε 402 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Jobs «ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», όπως έγραφαν χαρακτηριστικά.

«Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν με ενδιαφέρει»

Ο Mr Apple, Steve Jobs έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Διαβάστε μερικές από τις απόψεις του πάνω στη ζωή αλλά και την δουλειά του:

-Φτιάξαμε τα κουμπιά πάνω στην οθόνη να φαίνονται τόσο όμορφα που θα θέλετε να τα γλείψετε.

-Έχει περισσότερη πλάκα να είσαι πειρατής παρά να καταταγείς στο ναυτικό.

-Η δημιουργικότητα απλά ενώνει πράγματα. Όταν ρωτάς δημιουργικούς ανθρώπους πώς έκαναν κάτι, νιώθουν λίγη ενοχή. Γιατί δεν το έκαναν, απλά είδαν κάτι. Τους φαινόταν προφανές μετά από λίγο. Κι αυτό γιατί ήταν ικανοί να συνδέσουν τις εμπειρίες που είχαν και να συνθέσουν νέα πράγματα. Κι ο λόγος που ήταν ικανοί να το κάνουν αυτό ήταν ότι είχαν περισσότερες εμπειρίες ή είχαν σκεφθεί περισσότερο τις εμπειρίες τους απ΄ότι άλλοι άνθρωποι.

-Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν με ενδιαφέρει. Πηγαίνοντας για ύπνο το βράδυ να λέω ότι κάναμε κάτι υπέροχο σήμερα… αυτό είναι που με ενδιαφέρει.

-Το μόνο πρόβλημα με τη Microsoft είναι ότι δεν έχουν γούστο. Δεν έχουν καθόλου γούστο. Και το λέω με την έννοια ότι δεν έχουν original ιδέες, δεν βάζουν κουλτούρα στα προϊόντα τους.

-Όταν ήμουν 17 διάβασα μία άποψη: «αν ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου, κάποια στιγμή θα έχεις δίκιο». Μου έκανε εντύπωση και από τότε, τα τελευταία 33 χρόνια, κοιτάζομαι κάθε πρωί στον καθρέπτη και αναρωτιέμαι «αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωή μου, θα έκανα αυτό που πρόκειται να κάνω σήμερα;» Και όποτε η απάντηση είναι «όχι» για πολλές μέρες σερί, τότε ξέρω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.



newsbeast.gr