O Βενιζέλος αποδέχθηκε το μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους


«Εάν υπάρξει νέα συμφωνία για την Ελλάδα, θα είναι καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου», φέρεται να δήλωσε για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών στο διευρυμένο Κοινοβουλευτικό τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού και ότι δεν υπάρχει στρατηγική και στόχευση στην Ευρώπη, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουν σχηματιστεί δύο μπλοκ. Το ένα αποτελείται κυρίως από Γερμανία και....
Ολλανδία και το άλλο από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία».

Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά προαναγγέλλει τον «θάνατο» της απόφασης της 21ης Ιουλίου και εκφράζει, εμμέσως πλην σαφώς, την πεποίθηση πως η ελληνική οικονομία οδηγείται σε κούρεμα, μεγαλύτερο του 21%, όπως αρχικώς προέβλεπε η απόφαση του Ιουλίου.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τόνιζαν πως το ελληνικό ζήτημα θα τεθεί στις πραγματικές του διαστάσεις και θα συζητηθεί, ίσως καταλήξουν και σε σχετική συμφωνία, στη συνάντηση μεταξύ του κ. Σαρκοζί και της κας. Μέρκελ την προσεχή Κυριακή. Βεβαίως, την όποια απόφαση θα επικυρώσει οι 27 στη σύνοδο κορυφής της 17ης και 18ης Οκτωβρίου στην Πολωνία.



dailynews24.gr