Αντί δώρου για τα Γενέθλια της σημερινής Κυβέρνησης..


Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιστορικός ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, συζητά στη Βουλή με το αντίπαλον δέος του φιλελεύθερου χώρου, τον Κων/νο Καραμανλή, για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Παπανδρέου αναφέρεται ειρωνικά στη φράση που λειτουργούσε ως πολιτικός μπούσουλας για τη ΝΔ της εποχής: "Ανήκομεν εις την Δύσιν".
Ο Καραμανλής επεμβαίνει και λέει ότι όλοι οι λαοί ανήκουν κάπου, άλλοι στη Δύση, άλλοι στην Ανατολή, άλλη στην Αμερική κ.ο.κ.

Ο Παπανδρέου του απαντά αποστομωτικά: "εμείς προτιμούμε να ανήκουμε στους Έλληνες"!

Ανεξαρτήτως αν το τήρησε στο ακέραιο αυτό ο Παπανδρέου, (αφού μετά την ένταξη στην ΕΟΚ, με την οποία διαφωνούσε, ήταν αδύνατο να βγάλει τη χώρα εκ των υστέρων από αυτήν, αφού και τα στηρίγματά του εκτός Δύσης ήταν σε παρακμή και η "Κίνηση των Έξι" που είχε οργανώσει, απέτυχε αφού δολοφονήθηκαν μυστηριωδώς οι περισσότεροι από τους πρωτεργάτες αυτής της Κίνησης), ο διάλογος αυτός μεταξύ των δύο ηγετών καταδεικνύει ποιο ήταν το ιδεολογικό πλαίσιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Λαική κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία διακήρυττε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Στην εθνική ανεξαρτησία τα πήγε αρκετά καλά, στη λαική κυριαρχία έγιναν κάποια σημαντικά βήματα, αλλά φυσικά δεν επετεύχθη τελικά, όπως γνωρίζουμε.

Και πραγματικά νιώθω θλίψη και οργή όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, γιος και διάδοχος του λαοφιλούς -με τα καλά του και τα στραβά του- Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ο νούμερο ένα θιασώτης της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, αυτής της σάπιας, εφιαλτικής μορφής της Παγκοσμιοποίησης.

Μια Παγκοσμιοποίηση κομμενη και ραμμένη στα μέτρα των "Αγορών", των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζών και των λοιπών δυναστών.

Μια Παγκοσμιοποίηση που αλέθει τους λαούς στο μπλέντερ της ανάγκης για δουλειά και επιβίωση και τελικά βγάζει ένα αλεσμένο προιόν χωρίς ταυτότητα, χρώμα, κουκούτσι και νοστιμιά.

Βγάζει έναν αχταρμά, και όχι τυχαία.

Στόχος είναι η αποσάρθρωση κάθε κοινωνικού ιστού, ούτως ώστε αυτή η έλλειψη οποιασδήποτε κοινωνικής συνοχής να αποτελεί τροχοπέδη σε οποιασδήποτε μορφής αντίδραση από την πλευρά του λαού στα δολοφονικά σχέδια των Κινσόρων της Παγκοσμιοποίησης.

Ο λαοί που δεν ενώνονται από κοινή εθνική και ταξική συνείδηση είναι αδύνταον να επαναστατήσουν, ειναι αδύνατον να ενωθούν κάτω απ τις ίδιες σημαίες και είναι αδύντον να έχουν τα ίδια ιδανικά και να πολεμήσουν γι' αυτά.

Αν αφήσουν νηστικούς σ' ένα δωμάτιο έναν Έλληνα, έναν Εβραίο, έναν Άραβα, έναν Κινέζο, έναν Νέγρο κι έναν έναν Ινδιάνο, αυτοί δεν υπάρχει περίπτωση να αντιδράσουν όλοι μαζί και συντονισμένα, αφού οι καταβολές τους είναι τόσο διαφορετικές και τα ιδανικά τους διαφέρουν τόσο, ούτως ώστε να μην μπορούν να ενωθούν κάτω από την ίδια "σημαία" και να επιτεθούν ενάντια σ αυτούς που τους κρατάνε νηστικούς.

Δεν είναι εθνικιστικό το ζήτημα. Μια απλή διαπίστωση από την παγκόσμια ιστορική εμπειρία είναι.

Ο ένας λαός, που θα έχει απελευθερωθεί, μπορεί να βοηθήσει τον άλλον να ελευθερωθεί κι αυτός.

Αλλά δεν μπορούν όλοι οι λαοί ταυτόχρονα να ενωθούν,να πολεμήσουν μαζί για να απελευθερωθούν ταυτόχρονα. Δεν έγινε ποτέ και πιθανότατα δε θα γίνει..

Αυτές τις σκέψεις πολύ πριν από εμάς έχουν κάνει οι σχεδιαστές του Νεοφασισμού της Παγκοσμιοποίησης και λειτουργώντας με αυτές ως μπούσουλα, γνωρίζουν πώς να αποτρέψουν προληπτικά τη αλική αντίδραση εναντίον τους.

Και τα Σκυλιά των Αγορών είναι εδώ για να επιβάλλουν το Νόμο των Αγορών.
Τα Σκυλιά των Αορών, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ανγκέλα Μέρκελ, η Νικολά Σαρκοζί, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ζοσέ Σόκρατες, ο Χοσέ Θαπατέρο, ο Ζαν Κολντ Γιούνκερ, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο Ντομινίκ Στρος Καν, η Κριστίν Λαγκάρντ και όλο το Σκυλολόι του ελληνικού πολιτικού συστήματος, της Ευρωπαικής Ένωσης και του ΔΝΤ που υπηρετούν απροκάλυπτα τα αφεντικά τους των Τραπεζών και των Αγορών.

Στα πλαίσια αυτών των σχεδίων είναι η υποταγή των λαών του μέχρι πρότινος ανεπτυγμένου κόσμου στα εξοντωτικά Μνημόνια της Φασιστικής Ευρωπαικής Ένωσης και του Ιμπεριαλιστικού ΔΝΤ.

Στα πλαίσια αυτών των σχεδίων και η ανελέητη προπαγάνδα περί ευθύνης των λαών για τις απανωτές πτωχεύσεις των Κρατών, μέσω των πληρωμένων ΑΡΔ των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, που σαν άλλος "Θείος Σαμ" δείχνει με το δάχτυλο τους λαούς ως ενόχους για ένα έγκλημα που έκαναν άλλοι γι' αυτούς χωρίς αυτούς.

Χρόνια πολλά Γιώργο!
Να σε χαιρόμαστε κι εσένα και την Κυβέρνησή σου!
Όσες δουλειές, όσους μισθούς κι όσες συντάξεις κόβετε, τόσες να 'ναι οι ώρες σας!(ώρες στην Διακυβέρνηση της χώρας εννοείται, δεν είμαι μακάβριος...)

Για δώρο σας αφιερώνω αυτήν τη φωτογραφία για να τη βλέπετε στους εφιάλτες σας.




 
toixo-toixo.blogspot.com