Ξαναζωντανεύει η πλατεία, συσπειρώνονται οι αγανακτισμένοι

Πριν καλά καλά μπει ο Σεπτέμβρης φαίνεται ότι θα «ξαναζωντανέψει» το κίνημα των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος.
Και αυτό όχι μόνο από τον αρχικό πυρήνα που μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κατόρθωσε να ξεσηκώσει τους πολίτες και να επιτύχει μαζικότατες συγκεντρώσεις που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στην Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, αλλά και από συνδικαλιστικές ενώσεις και φορείς, οι οποίοι πλέον παίρνουν την θέση τους στα ορεινά της πλατείας.

Πρώτη πρόθεση κατάθεσης της αντίδρασης σε κυβερνητική πολιτική φαίνεται ότι θα είναι αυτή της Πανεπιστημιακής κοινότητας, με αφορμή την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή, από την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Από τη μία προετοιμάζεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις 23 Αυγούστου στο Σύνταγμα, από την άλλη ζυμώνεται διήμερη ανοιχτή συνέλευση για το ίδιο θέμα στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, με την συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών.

Από την άλλη ήδη προετοιμάζεται από την αρχή του καλοκαιριού, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 3 του Σεπτέμβρη, ημέρα επετείου της ίδρυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Παράλληλα όμως έχει τεθεί προς συζήτηση και μια δεύτερη μεγάλη συγκέντρωση κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία ειδικά στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού το 80% των δυνάμεων της κατά το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα όπου αναμένονται μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων.



briefingnews.gr