Παρασκήνιο με αλαλούμ και διαψεύσεις για την επίσκεψη Παπανδρέου στη ΔΕΘ (VIDEO)


Η παρωδία με την παρουσία και πως θα είναι αυτή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ συνεχίζεται.

Μέσω διαρροών και νοημάτων πίσω από τις λέξεις στενοί του συνεργάτες "παίζουν" με ένα θέμα το οποίο καν δεν θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί.

Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο χειρίζονται επικοινωνιακά το θέμα μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα όχι μόνο του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του θεσμού του ίδιου.

Το βράδυ του Σαββάτου τηλεοπτικά δίκτυα μαζί και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσαν πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού οτι ο κ. Παπανδρέου θα πάει στην ΔΕΘ θα κόψει την κορδέλα, θα δει κάποιους φορείς και το πολύ να δώσει την καθιερωμένη συνένετυξη Τύπου. Ομιλία δεν περιλαμβανόταν σε όλα αυτά.
Όμως λίγο αργότερα όλα αυτά άλλαξαν. Πάλι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και οτι ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά του.

Και σήμερα πάλι "κυβερνητικές πηγές" μας ενημέρωναν οτι "Η παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης στα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα είναι ουσιαστική και λιτή".

Αλλά πρόσθεσαν και κάτι άλλο. Λόγω της συγκυρίας, η οποία δεν είναι και η καλύτερη, δεν θα βαλουν μεν πλερέζες, αλλά δεν θα είναι και σε εορταστικό κλίμα!

Λένε οι στενοί συνεργάτες: "Πρόθεση, του κυβερνητικού επιτελείου είναι η φετινή ΔΕΘ να μην έχει πλέον τον μάλλον. εορταστικό χαρακτήρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, και στο πλαίσιο αυτό η παρουσία της κυβέρνησης θα είναι άκρως λιτή με τη συνοδεία του πρωθυπουργού μόνον από πολύ μικρό αριθμό κυβερνητικών στελεχών και αυστηρά όσων σχετίζονται με την οικονομία.

Η λιτή κυβερνητική παρουσία στην ΔΕΘ υπαγορεύεται από την ανάγκη περιστολής των περιττών εξόδων, ειδικά στην περίοδο αυτή, κατά την οποία, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει κατ' επανάληψη αναφέρει, πλατιά στρώματα του ελληνικού λαού υφίστανται μεγάλες θυσίες."

Θυσίες όπως το γεγονός οτι χιλιάδες έλληνες στερήθηκαν φέτος τις διακοπές τους, ή τις περιόρισαν, θυσίες όπως η έκτακτη εισφορά που θα έρθει στο τέλος του Αυγούστου και θα κοστίσει στον κάθε έλληνα σχεδόν έναν μισθό.