Οι Ιταλοί ψωνίζουν… ελληνικά



Ποιοι αθλητές μετακομίζουν στη γειτονική χώρα...

Τι κι αν στην Ιταλία έχουν την έδρα τους μερικοί από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας; Οι ιταλικές ομάδες φαίνεται ότι προτιμούν τα ελληνικά «μοντέλα» και το έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές σε όλα τα αθλήματα.

Από το Γεωργάτο και τον Δέλλα στο ποδόσφαιρο, μέχρι τον Σιγάλα και τον Κακιούζη στο μπάσκετ τα ελληνικά «προϊόντα» πάντα είχαν πέραση στη γειτονική χώρα. Φέτος, όμως, τι γίνεται; Το sday.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που έπαιζαν πέρσι στα ελληνικά πρωταθλήματα και φέτος μας είπαν «arrivederci».

Ποδόσφαιρο

Πρώτος στη λίστα των ονομάτων που έκαναν το ταξίδι Ελλάδα-Ιταλία (ε εντάξει αυτός δεν το έχει κάνει ακόμα αλλά το ξέρουν και οι πέτρες ότι θα το κάνει) είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ. Σε μια χρονιά που δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής μετακίνηση Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Ιταλία (εκτός του Παπασταθόπουλου που έπαιζε ήδη στην γειτονική χώρα), ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού συμφώνησε με τη Λάτσιο και αναμένεται να γίνει κάτοικος Ρώμης την νέα περίοδο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα του είναι ήδη στην «αιώνια πόλη» και εκείνος θα μεταβεί τη Δευτέρα. Το «τριφύλλι» καρπώνεται ένα ποσό κοντά στα 6 εκατομμύρια και ο 30χρονος επιθετικός περίπου 2,1 τον χρόνο.

Μπάσκετ

Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο δείχνει φέτος αποφασισμένη να κάνει μεγάλα πράγματα. Έτσι, μετά την πρόσληψη του Σέρτζιο Σκαριόλο στον πάγκο της, προχώρησε στην απόκτηση δύο πολύ δυνατών «δικών» μας ονομάτων, του Αντώνη Φώτση και του Γιάννη Μπουρούση. Ο πρώτος βρέθηκε πολύ κοντά στην Μπαρτσελόνα, αλλά η πρόταση της ιταλικής ομάδας ήταν πολύ μεγαλύτερη (1,5 εκατομμύριο ετησίως) και άλλαξε τα δεδομένα.

Όσον αφορά τον δεύτερο, η ανάμειξή του με τον Μάκη Ψωμιάδη και οι βαριές εκφράσεις κατά των αδερφών Αγγελόπουλων δεν του άφησαν και πολλά περιθώρια παραμονής στον Ολυμπιακό. Έτσι, αποφάσισε κι αυτός να μετακομίσει στο Μιλάνο (και να συναντήσει τον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα), όπου θα αμείβεται κι εκείνος με 1,5 εκατομμύριο το χρόνο περίπου.

Βόλεϊ

Οι περισσότερες μετακομίσεις προς Ιταλία έγιναν, όμως, στο βόλεϊ. Οι Δημήτρης Τζούριτς, Ανδρέας Φράγκος και Νίκος Ρουμελιώτης άφησαν την Ελλάδα και τα οικονομικά προβλήματα των σωματείων τους, για την… χλιδή του ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι δύο πρώτοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό μετά από τους συγκλονιστικούς ημιτελικούς και τελικούς με Παναθηναϊκό και Ηρακλή αντίστοιχα, αλλά η κρίση στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό τους έστειλε σε άλλες πολιτείες. Ο Τζούριτς πήρε μεταγραφή για την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Τρεντίνο, ενώ ο Φράγκος για την Λατίνα. Όσον αφορά τον Ρουμελιώτη, άφησε τον Άρη για να συνεχίσει την Καριέρα του στην Μόντσα, επιστρέφοντας στην Ιταλία μετά από 10 χρόνια, αφού είχε φορέσει τη φανέλα της Κάλιαρι.

Και η μεταγραφική περίοδος έχει πολύ... ψωμί ακόμα. Ίσως η λίστα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται…




sday.gr