Honda «Beat» αντί για S2000;



Δεν θα το δούμε στο δρόμο πριν το 2013....

Οι φανατικοί του S2000 μπορεί να περιμένουν με αγωνία τον αντικαταστάτη του ιδιαίτερα δημοφιλούς ανοικτού αυτοκινήτου, όμως η Honda τους επιφυλάσσει άλλα σχέδια! Αυτό προκύπτει από τα νέα που θέλουν την ιαπωνική φίρμα να σχεδιάζει την παρουσίαση ενός νέου ανοικτού οχήματος με το όνομα Beat, που θα πατά στο CR-Z!

Σε αντίθεση λοιπόν με όσους περιμένουν τον αντικαταστάτη του S2000, τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο της Honda αναφέρουν ότι αυτή ετοιμάζει ένα νέο ανοικτό όχημα με την ονομασία Beat.

Τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού ειδικού τύπου, αναφέρουν ότι το νέο ανοικτό όχημα θα χρησιμοποιεί ως βάση το υβριδικό CR-Z, όμως η εμφάνιση του θα είναι εμπνευσμένη από το OSM Concept (Open Study Model), που παρουσίασε η φίρμα το 2008 στην έκθεση της Μεγάλης Βρετανίας στο Λονδίνο.

Για την κίνηση του Beat η Honda είναι μεταξύ της επιλογής βενζινοκινητήρα 1,3 ή 1,5 λίτρων, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και η χρήση του υβριδικού συστήματος του CR-Z. Το μοντέλο «ακούγεται» ότι θα χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, θα διατεθεί στην παγκόσμια αγορά, ενώ δεν θα το δούμε στο δρόμο πριν το 2013!

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το όνομα Beat έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη Honda. Πρόκειται για ένα μικρό διθέσιο ανοικτό μοντέλο που παρήχθη μεταξύ 1991-1996 σε 33.600 συνολικά μονάδες, και είχε σχεδιαστεί από τον Pininfarina!




autotriti.gr