Μνημόνιο αντισυνταγματικά με 151 ψήφους και μετά Εφαρμοστικός νόμος με λιγότερους ψήφους..

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.

Γράφει ο Αδαμάντινος.

Πρώτος τών πρώτων – ακόμη και πρίν απο τους αγωνιστές συνταγματολόγους που εξαφανίστηκαν απο τα ΜΜΕ ως δια μαγείας - είχα υποστηρίξει και υποστηρίζοντας το σύνταγμά μας υποστηρίζω την ελληνική δημοκρατία και την Ελλάδα, ότι οι....
ψήφοι που απαιτούνταν για την ψήφιση του πρώτου μνημονίου ήταν 181 καί όχι 151. Το δεύτερο μνημόνιο είναι και αυτό διεθνής σύμβαση και όχι κοινός νόμος. Απαιτεί και αυτό 181 ψήφους.

Ακόμη και να υποθέσουμε ότι το ΛΑΟΣ το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ θα λείπουν απο τη ψηφοφορία, στην αίθουσα θα παραμένουν 300-45=255 βουλευτές. Τα 2/3 αυτών είναι 170. Αρα απαιτούνται 170+1=171 ψήφοι. Οπως καταλαβαίνετε όσο έχουν άλλη άποψη δεν έχουν σχέση φιλική με το ελληνικό σύνταγμα, το οποίο όλοι πρέπει να σεβόμαστε και να τηρούμε.

Η παρουσία όλων των βουλευτεών στη συνεδρίαση για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου είναι απαραίτητη για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και διακιολογίες. Δεν είναι σοβαρή πράξη η αποχώρηση κανενός. Τους ψηφίσαμε για να είναι εκεί και να νομοθετούν καί όχι για να αποχωρούν. 181 ψήφοι απαιτούνται και πρέπει όλοι οι βουλευτές να είναι εκεί, αλλοιώς να παραιτηθούν και να γίνει εθνοσυνέλευση.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΥΡΩ ΟΣΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ. Ο ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Σε καμμία περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή τώρα ή να αποχωρήσει μόνη της απο το Ευρώ. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που κάνω αυτή την πρόταση. Μη με έχετε για τόσο απλοικό. Εχω προβλέψει πολλά πράγματα που έχουν γίνει και σε πολλά διαοφρετικά θέματα.

Αν βάλετε κάτω γιατί ο ΓΑΠ θέλει να αλλάξει το σύνταγμα και να κάνει δημοψηφίσματα θα καταλάβετε. Πρέπει να προχωρήσουμε σε λαική συντακτική εθνοσυνέλευση.

Ο Αντώνης ο Μουγγός, δεν αναφέρεται στις παρουσιάσεις του στον απαιτούμενο αριθμό των βουλευτών για τον οποίο θα έπρεπε, αφού οι συνταγματολόγοι μεταξύ των οποίων και ο Βενιζέλος παραδέχονται ότι είναι 181 ψήφοι. Το θέμα βεβαια είναι ότι το λέει το σύνταγμα, γιατί αυτοι πάνε με τον άνεμο των Ιμίων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το νέο ανθελληνικό μνημόνιο με ότι τρόπο μπορεί. Απο το ταξείδι του Βενιζέλου στις Βρυξέλλες προέκυψε κάτι νέο, για το οποίο και παλι δεν σας έχει μιλήσει κανένας από την αντιπολίτευση. Αναφέρομαι στον ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.

Διαφαίνεται ότι το μνημόνιο θα περάσει σε δύο φάσεις.

Μιά φάση με ένα άρθρο το οποιο θα ψηφιστεί με την αρχή της ευρύτερης πλειοψηφίας (ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ) και όχι τα 2/3 των βουλευτών και μια δεύτερη φάση μειωμένης πλειοψηφίας (πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν) μέσα απο ένα ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.

Ο Βενιζέλος συμπληρώνει με πονηριά που φαίνεται – άρα βλακεία – το έργο του ΓΑΠ.

Η Ελλάδα πρέπει να βγεί στος δρόμους. Το μνημόνιο δεν πρέπει να περάσει και η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει μεσα στο Ευρώ.

Μη βριζετε τους Ακαδημαικούς του εξωτερικού. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εχουμε αξία, ευαισθησία, αξιοπρέπεια, υπσοτηρίζουμε την ελλάδα μέσα στο παγκόσμιο στερέωμα σαν ουσία και φύση, στα πλαίσια κάθε ιδέας που λύνει προβλήματα και δεν προσθέτει.

Η παγκοσμιοποίηση είναι απλά μια ιδέα που καίγεται στο βωμό του κερδους, το οποίο δεν ειναι κακό να υπάρχει αλλά δεν πρέπει να κινείται κατά της ελευθερίας και της ισότητας.

Τον νέο υπουργό εξωτερικών που άκουσα σε κάποιο βίντεο να λαλάει, δεν ξέρω υπο ποια ιδιότητα αναφέρεται στην παγκοσμιοποίηση αλλα σαν και αυτόν υπάρχουν πολλά βάζα στα σαλόνια... Οσα είπε για το μεταναστευτικό ήταν καραμπινάτες κουταμάρες. Αρες μάρες κουκουνάρες...