Τα Social Media σκοτώνουν την TV;

Μάλλον το αντίθετο. Σύμφωνα με τους Irina Slutsky και Kunur Patel, το Facebook και το Twitter ωθούν τους τηλεθεατές πίσω στην προγραμματισμένη τηλεόραση και μακριά από το να σώζουν εκπομπές στους ψηφιακούς εγγραφείς και να τις παρακολουθούν αργότερα. Και αυτό φαίνεται από την μεγάλη κίνηση που παρατηρείται στα δυο αυτά δίκτυα κατά την διάρκεια δημοφιλών σόου, αθλητικών παιχνιδιών και ριάλιτυ.

Οι τηλεθεατές ανταλλάσσουν μηνύματα κατά την διάρκεια των διαφημίσεων τις οποίες και δεν παρακολουθούν, αλλά και γι 'αυτό υπάρχει σωτηρία για τους διαφημιστές. Έτσι, στο πρόσφατο Super Βowl οι διαφημιστικές εταιρείες πόσταραν τα προϊόντα τους στο twitter ταυτόχρονα με την τηλεόραση.
Όσον αφορά τα λεγόμενα «spoilers» το BBC αποφάσισε να δείχνει το Doctor Who την ίδια μέρα σε Αγγλία και Αμερική αφού το διάστημα του ενός μήνα άφηνε τεράστιο περιθώριο για να μάθουν από σπόντα οι Αμερικάνοι αυτά που μόλις είχαν δει και σχολίαζαν οι Άγγλοι οπαδοί της σειράς.
Παλιότερα συζητούσαμε το τι είδαμε την προηγούμενη μέρα στο γραφείο. Τώρα το κάνουμε άμεσα και από το σπίτι μας μέσω διαδικτύου!




gugoo.gr