Τα παιδιά «καθάρισαν» για όλους εμάς!



Συμμετείχαν στον καθαρισμό των παραλιών της Πρέβεζας

Με τον διδακτικό για όλους τους μεγάλους τρόπο επέλεξαν να κλείσουν την σχολική χρονιά τα παιδιά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Πρέβεζας.

Οι μικροί μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους καθάρισαν τις τελευταίες μέρες τις παραλίες του Δήμου συγκεντρώνοντας δεκάδες σακκούλες με πλαστικά και άλλα σκουπίδια από το Ιόνιο αλλά κυρίως από τον Αμβρακικό Κόλπο.

Οι καθαρισμοί κορυφώθηκαν το Σαββατοκύριακο όπου μικροί αλλά και μεγάλοι, μέλη της Περιβαλλοντικής Εταιρίας Πρέβεζας επέλεξαν να καθαρίσουν – για δεύτερη συνεχή χρονιά- την γραφική παραλία Ψαθάκι. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του καθαρισμού ο κύριος όγκος των απορριμμάτων είναι πλαστικά -και μάλιστα περισσότερα από πέρσυ- και επόμενο βήμα τους θα είναι η συνεργασία με τους ερασιτέχνες αλιείς έτσι ώστε να αποφευχθεί η επιπλέον επιβάρυνση που προκαλούν κομμένες πετονιές, αγκίστρια και σημαδούρες που αφήνουν πίσω τους κάποιοι από αυτούς.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος ΜπαΊλης εξέφρασε την ικανοποίησή του και την χαρά του για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν εθελοντικές οργανώσεις, παιδιά και εκπαιδευτικοί έτσι ώστε να αφήσουν τις ακτές πιο καθαρές για όλους μας.




epirusgate