Ξεφτίλα! Το μπάσκετ βλέπουν οι Βουλευτές!

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

Ακόμη και την ύστατη στιγμή είστε πολύ λίγοι, κύριοι της Βουλής.

Ο κόσμος παρακολουθεί, παγωμένος και τρομοκρατημένος, τι γίνεται στο Κοινοβούλιο. Γιατί φοβάται. Φοβάται ότι τα παιδιά του θα κληθούν να ζήσουν όλη τους τη ζωή με μισθό 400 ευρώ… Φοβάται, με άλλα λόγια, ότι δε θα είναι ζωή αυτή που θα ζήσουν τα παιδιά του…

Θα είναι ένα θλιβερό υποκατάστατο…


Κι αυτοί; Τι θέαμα δίνουν την ώρα που ζούμε τις πιο «κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις», όπως οι ίδιοι και τα ελεγχόμενα από αυτούς media τις αποκαλούν; Ανοίξτε το web-tv του newsbomb.gr και δείτε το θέαμα-ξεφτίλα που παρουσιάζει η βουλή…. Ο ομιλητής, το προεδρείο και από κάτω; Αδεια έδρανα!

Ξέρετε πού βρίσκονται όλη αυτή την ώρα οι βουλευτές μας; Αυτοί που μας εκπροσωπούν; Αυτοί οι ίδιοι που μας λένε ότι σήμερα κρίνεται το μέλλον της χώρας; Στο καφενείο της Βουλής και βλέπουν το μπάσκετ! Τόσο τους ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών μας. Λιγότερο από το αν κέρδισε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό ή ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό.

Το καφενείο της Βουλής έχει δύο τηλεοράσεις. Στη μια παίζει το ματς, στην άλλη μεταδίδεται η ολομέλεια. Η τηλεόραση με το ματς παίζει στη διαπασών. Η τηλεόραση με τους ομιλητές είναι στο αθόρυβο.

Αυτοί είναι. Ξεφτιλισμένοι. (Όχι όλοι τους. «Μονάχα» η συντριπτική τους πλειοψηφία. Γιατί κάποιοι λίγοι, πολύ λίγοι, ασχολούνται και με τα όσα –σπουδαία- συμβαίνουν έξω από τη Βουλή. Στο Σύνταγμα της διαμαρτυρίας, των δακρυγόνων, αλλά και της ελπίδας).

Μεταξύ μπάσκετ, πλατείας και ολομέλειας, οι εθνοπατέρες μας ψήφισαν. Με συντριπτική πλειοψηφία, ψήφισαν μπάσκετ… Κάποιες λίγες ψήφους πήρε και η πλατεία. Κανείς δεν ψήφισε Βουλή. Γιατί αυτό που εκτυλίσσεται εκεί μέσα είναι μια παρωδία. Και, πλέον, το έχουν καταλάβει όλοι..