«Δεν υπάρχει συμφωνία» λένε τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τις συνομιλίες στην Ελλάδα

Διχασμένα ως προς το τι ακριβώς έγινε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο στην Ελλάδα εμφανίζονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ορισμένα (όπως το BBC και το Reuters) μιλούν για «αποτυχία» συμφωνίας, ενώ άλλα -όπως ο -Guardian- αναφέρουν ότι οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού συμφώνησαν σε μια πορεία που θα μπορούσε να αποτρέψει την χρεοκοπία για την Ελλάδα.


Για αποτυχία συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κάνει λόγο το BBC. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απέτυχε να εξασφαλίσει τη στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας του για το σχέδιο νέων μέτρων λιτότητας μετά από περισσότερες από επτά ώρες συνομιλιών». Το BBC αναφέρει ότι το κυρίαρχο εμπόδιο ήταν οι περικοπές στις συντάξεις.

Σε αντίθετο μήκος κλίματος ο Guardian, ο οποίος αναφέρει ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν τελικά σε μια πορεία που θα μπορούσε να αποτρέψει μια χαοτική χρεοκοπία για το καταχρεωμένο έθνος».

«Έτοιμοι οι Έλληνες ηγέτες να στηρίξουν το σχέδιο λιτότητας» αναφέρουν οι Financial Times.

«Έλληνας υπουργός πηγαίνει στις Βρυξέλλες με ατελή συμφωνία διάσωσης» γράφει το Reuters, αναφερόμενο στο ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου στις Βρυξέλλες. Και το Reuters κάνει λόγο για «αποτυχία» των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν στις μεταρρυθμίσεις και τα νέα μέτρα.