Το Βενιζελικό στρατόπεδο συγκροτείται για την τελική επίθεση

Μετά την χθεσινή απόφαση για συμπόρευση Βενιζέλου Λοβέρδου η σημερινή η μέρα είχε έντονη κινητικότητα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα όπως δείχνουν όλες οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών στο Βενιζελικό στρατόπεδο έχει αναθερμανθεί , καθώς όλο και περισσότεροι ζητούν από τον Γ. Παπανδρέου να αποχωρήσει άμεσα από την ηγεσία του Κινήματος..

Ο Βενιζέλος, ενισχυμένος και από την συμμαχία με Λοβέρδο, έχει πυκνώσει τις επαφές του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ προετοιμαζόμενος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δίνοντας την εντύπωση ότι πιθανόν να επιχειρηθεί μετωπική σύγκρουση αύριο. Είναι ακόμη αδιευκρίνιστο ποιός θα σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης αύριο. Αν θα είναι δηλαδή οι «συνήθεις ύποπτοι» βουλευτές που στηρίζουν Βενιζέλο ή αν θα πάρει το λόγο ο ίδιος, ο Α. Λοβέρδος, Ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Μια πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι να επισπευσθούν οι διεργασίες εκλογής διαδόχου του ΓΑΠ και να εκλεγεί αρχηγός μέσω Συνεδρίου και όχι μέσω κάλπης. Για την ακρίβεια, η συνδιάσκεψη που έχει προσδιοριστεί να γίνει πριν τις 18 Μαρτίου, να μετατραπεί σε έκτακτο συνέδριο όπου θα εκλεγεί ο διάδοχος του Γ. Παπανδρέου. Ο Κώστας Σκανδαλίδης - ο οποίος πρώτος πρότεινε την εκλογή επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - είχε συνάντηση επί δίωρο σήμερα το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών.

Στο προσκήνιο παρουσιάστηκε ο διαχρονικός Λαλιώτης ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλος . Ο . Λαλιώτης-που δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το ραντεβού με Βενιζέλο- παρότι δεν θέλει να εμφανιστεί ότι συμμετέχει σε παρασκηνιακές διεργασίες έχει επικοινωνήσει τις τελευταίες ώρες με αρκετά στελέχη του Κινήματος. «Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι θέμα προσώπων μόνο» φέρεται να πρεσβεύει ο κ. Λαλιώτης. Συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο αναμένεται να έχει και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος μετά τα χθεσινά έχει μείνει «ξεκρέμαστος» και υπάρχει ερωτηματικό αν θα επιμείνει στην υποψηφιότητα του.




kafeneio-gr.blogspot.com