Τα μέτρα πέρασαν, η Αθήνα καίγεται..

Με απώλειες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο – Κόλαση στην πρωτεύουσα με δεκάδες φωτιές και πολλά επεισόδια

Στο απόλυτο χάος έχει παραδοθεί το κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στον πεζόδρομο της οδού Κοραή αλλά και στη Σταδίου όπου κτίρια, τράπεζες και κινηματογράφοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Μεταξύ αυτών η καφετέρια Starbucks και η τράπεζα Eurobank στην οδό Κοραή.

Οι πολίτες, παρά το γεγονός ότι καίγονται τα πάντα, και αψηφώντας την εκτεταμένη και αλόγιστη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, υποχωρούν προσωρινά αλλά επανέρχονται μαχόμενοι ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων..


Η περιοχή του κέντρου είναι σχεδόν απρόσιτη για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής λόγω των αυτοσχέδιων οδοφραγμάτων..

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις έξι το απόγευμα στο Σύνταγμα, κατά το συλλαλητήριο ενάντια στα σκληρά μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στους γύρω δρόμους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων.

Η «σπίθα» των επεισοδίων άναψε όταν η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνει το πλήθος από την Αμαλίας, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και πετούσαν μπουκάλια και πορτοκάλια στην πλευρά των ΜΑΤ.

Διαδηλωτές, στη συνέχεια, πέταξαν πέτρες, ξύλα, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν συγκεντρωμένες μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη με αποτέλεσμα τα επεισόδια να γενικευτούν.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, κάνοντας την ατμόσφαιρα πνιγηρή.

Τα έκτροπα μεταφέρθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές, στην αρχή της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα και στις οδούς Κριεζώτου, Λυκαβηττού και Ομήρου.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων είναι τουλάχιστον 35 τραυματίες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, ένας φωτορεπόρτερ και ένας πολίτης.

Με συμπτώματα δύσπνοιας, εξαιτίας της ρίψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, έφθασε στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση που θα ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα με μια ψηφοφορία που αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ, μετά τις διαφωνίες και τις παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.και της Ν.Δ. και που αναμένεται να φέρει τον ελληνικό λαό αντιμέτωπο είτε με τα επαχθέστερα μέτρα είτε με μια χρεοκοπία, τις επιπτώσεις της οποίας κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Η κοινωνική οργή εντείνεται, καθώς ο κόσμος έχει ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές του και βλέπει το μέλλον να διαγράφεται, όχι απλώς αβέβαιο, αλλά σκοτεινό..

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ..