Πιο όμορφη και ισχυρότερη αναμένεται η νέα Cayman

Μετά την παρουσίαση της νέας Boxster στο Ντιτρόιτ, η Porsche ετοιμάζεται να μας δείξει και την καινούρια Cayman. Το νέο κουπέ μοντέλο αναμένεται ακόμα καλύτερο και ισχυρότερο..


 Στην έκθεση του Ντιτρόιτ πριν από λίγες ημέρες η Porsche αποκάλυψη την καινούρια Boxster. To ανοιχτό μοντέλο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση και της επόμενης γενιάς της Cayman, ουσιαστικά της κουπέ «αδερφής» της. Η παρουσίαση της νέας Cayman δεν αναμένεται να γίνει πριν από το τέλος του 2012.

Από αισθητικής άποψης, το γερμανικό κουπέ θα μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τη Boxster, όπως φαίνεται και στην κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα. Κυριαρχούν οι οβάλ σχηματισμοί και οι καμπύλες σε φωτιστικά σώματα, σε «φτερά» αμαξώματος και στην οροφή φυσικά. To αποτέλεσμα δείχνει άκρως ελκυστικό και δυναμικό, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η Porsche.

 Aπό τεχνική άποψη, η νέα Cayman αναμένεται τουλάχιστον κατά 15% πιο οικονομική και οικολογική από την υπάρχουσα. Ουσιαστικά, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις εφαρμογές μείωσης του βάρους του αμαξώματος που υιοθετούν οι μηχανικοί της φίρμας, με τη χρήση νέων ελαφρύτερων υλικών. Σε επίπεδο κινητήρων, πέρα από τη μείωση της κατανάλωση και των εκπομπών CO2, αναμένεται και μια μικρή αύξηση της ιπποδύναμης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο 2,9 λίτρων κινητήρας της «απλής» Cayman αποδίδει 265 ίππους, ενώ στην ισχυρότερη Cayman S το μοτέρ των 3,4 λίτρων αποδίδει 320 ίππους. Όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν έχει επισημοποιηθεί συγκεκριμένο χρονικό σημείο της παρουσίασης της νέας Cayman. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για το τέλος του 2012 ή τις αρχές του 2013.


autotriti.gr