Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των μελών της Camorra της Θεσσαλονίκης

Συνολικά έξι άτομα προφυλακίσθηκαν τη Δευτέρα για συμμετοχή στην Camorra της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ημέρα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Στα κρατητήρια της Ασφάλειας οδηγήθηκαν οι τέσσερις φερόμενοι ως εγκέφαλοι των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ο ορθοπεδικός και ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, που απολογήθηκαν.

Έτσι οι προφυλακίσεις έφτασαν τις 34, ενώ 19 κατηγορούμενοι έμειναν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με εγγυήσεις από 10.000 - 300.000 ευρώ..
«Να εξεταστούν οι παθόντες»

Ο Μάρκος Καραμπέρης κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις του ζητώντας να εξεταστούν οι φερόμενοι ως παθόντες από τον ανακριτή αλλά και διενεργηθεί οικονομική-λογιστική έρευνα για τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που, όπως ανέφερε, είναι ανύπαρκτα.

Από τις κατηγορίες που του αποδίδονται αρνήθηκε την εκβίαση, ενώ υποστήριξε πως υπήρχαν συναλλαγές αλλά χωρίς τοκογλυφικούς όρους.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του Καραμπέρη, υπογράμμισε ότι ο πελάτης του είναι εθισμένος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, γεγονός που κατά τον ίδιο αιτιολογεί τα 2.000 κερδισμένα δελτία.

«Δάνεισα με νόμιμο τόκο»

Ο φερόμενος ως αρχηγός της 2ης εγκληματικής οργάνωσης, αρνήθηκε την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης. «Δάνεισα με νόμιμο τόκο, από αυτούς που με κατηγορούν δεν έχει πληρώσει κανείς ούτε το κεφάλαιο. Αν κάποιος από αυτούς έχει δώσει πάνω από το κεφάλαιο του το επιστρέφω σήμερα στο διπλάσιο» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του.

«Καμία σχέση με νονούς της νύχτας»

Τα αδέρφια Μελέτη που κατηγορούνται ως αρχηγοί της 4ης εγκληματικής οργάνωσης, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο ένας υποστήριξε πως η δραστηριότητά του είναι το περίπτερο στη Χαλκιδική, η εκμετάλλευση καντίνας και το κατάστημα με Λουκουμάδες στη Καλλιθέα Χαλκιδικής.

«Δεν έχω ουδεμία σχέση με προστασία και νονούς της νύχτας και αυτό προκύπτει από τις συνομιλίες που δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά μου» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του.

Τέλος σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία υποστήριξε ότι είναι ψευδή τα όσα του αποδίδονται.
Ο έτερος αδερφός ζήτησε με τη σειρά του να έρθουν στον ανακριτή όλα τα φερόμενα ως θύματα και να καταθέσουν, καθώς δεν έχουν να του προσάψουν τίποτα.

«Διαλέξαμε την οδό της αλήθειας»

Μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης, ο δικηγόρος του ορθοπεδικού, Σωκράτης Προβατάς, δήλωσε πως ο εντολέας του δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα. «Διαλέξαμε την οδό της αλήθειας και όχι της υπεράσπιση, αλλά η αλήθεια δεν αρέσει στην ελληνική δικαιοσύνη, υποστήριξε».