Άδειες για δύο ημέρες οι δικαστικές αίθουσες

Άδειες θα παραμείνουν οι δικαστικές αίθουσες την Δευτέρα και Τρίτη, 23 και 24 Ιανουαρίου 2012, καθώς οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Ο λόγος της αποχής είναι η ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά των διατάξεων εκείνων του άρθρου 6 που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών εταιρειών, σε συνδυασμό προς τη θέσπιση του Κώδικα Διαφήμισης των Δικηγόρων.


Παράλληλα, οι δικηγόροι εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους σε σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας» (επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη περιλαμβανομένης και της παραστάσεως για αναβολή.

Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δ.Σ.Π.:

α) όπου απαιτείται εκ του νόμου προκατάθεση προτάσεων
β) παραγραφών – λήξεως προθεσμιών
γ) αποφυλακίσεων
δ) αναστολών πλειστηριασμού και εκτελέσεως αποφάσεων.