Ο μήνας που γεννήθηκες έχει σχέση με το επάγγελμά σου

Πριν από λίγο καιρό η Στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας ενδιαφέρουσας μελέτης, στην οποία συνδέονται με κάποιο τρόπο η μήνες γέννησης Βρετανών πολιτών με 19 διαφορετικά επαγγέλματα. Σύμφωνα με την έρευνα ο μήνας γέννησης παίζει σημαντικό ρόλο στις πιθανότητες που έχει ένας άνθρωπος να ασχοληθεί με ένα από αυτά τα επαγγέλματα. Από τα ευρήματα της έρευνας προέκυψε ότι :



Τον Ιανουάριο γεννιούνται περισσότεροι γιατροί, εισπράκτορες, λίγοι όμως μεσίτες.


 Τον Φεβρουάριο γεννιούνται πολλοί καλλιτέχνες, αστυνομικοί , αλλά μόνο λίγοι φυσικοί, ενώ τον Μάρτιο καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις πιλότων και μουσικών.


 Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι μήνες που όπως προέκυψε δεν επηρεάζουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό.


 Ο Ιούνιος είναι ένας ιδιαίτερος μήνας, καθώς έρχονται στον κόσμο πολλά στελέχη επιχειρήσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τον συγκεκριμένο μήνα έχουν γεννηθεί 22 νομπελίστες ειρήνης.


 Τον Ιούλιο γεννιούνται αρκετοί οικοδόμοι, οδηγοί τρένων και καλλιτέχνες, ενώ και τον Αύγουστο οι οικοδόμοι έχουν την τιμητική τους.


 Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των φυσικών και των αθλητών, ενώ για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο δεν έχει προκύψει κάποια ιδιαιτερότητα.


 Τον Δεκέμβριο το επάγγελμα που εμφανίζεται περισσότερο είναι αυτό του οδοντίατρου. Αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν πως ο μήνας γεννήσεως υποστηρίζουν πως ο μήνας γέννησης επηρεάζει τόσο την ευφυΐα, όσο και το προσδόκιμο ζωής.


 Μια άλλη ερμηνεία αφορά τον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι διαφορές σχετίζονται με την έκθεση της μητέρας στον ήλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο ήλιος διεγείρει την παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό της μητέρας . Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης μπορεί να έχει μόνιμες συνέπειες για το αγέννητο παιδί της.


newsbomb.gr