Τζατζίκια, πιάτα, μπουκάλια μπύρας και νερού, πέταγαν οι πολίτες στον Τζαβάρα

Νόμιζε ότι γλύτωσε από τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος αλλά τον περιέλαβαν άλλοι στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Ο λόγος για τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα συνοδευόμενο από δύο ακόμη άτομα, ένα σίγουρα της ασφαλείας του, ο οποίος είχε την … τύχη να βιώσει στο πετσί του την αγανάκτηση και την οργή που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ώστε να μεταφέρει το…
πραγματικό κλίμα και στους υπόλοιπους καρεκλοκένταυρους της Βουλής που νομίζουν ότι όλο αυτό ήρθε και θα περάσει…

Ήταν λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ όταν ο εν λόγω βουλευτής εθεάθη να προσεγγίζει τραπεζάκι στου Μπαϊρακτάρη όπου ο Κώστας Καραμανλής, θυμίζουμε, ότι είχε κάνει την περίφημη δήλωσή του περί νταβατζήδων της διαπλοκής προσφέροντας ανέλπιστη δόξα στο γνωστό σουβλατζίδικο.

Δεν ξέρουμε αν ήταν η δροσερή βραδιά που του άνοιξε την όρεξη ή μήπως ο αγώνας που ενδεχομένως να είχε δώσει νωρίτερα μαζί με άλλους συναδέλφους του προκειμένου να αποδράσει από το κοινοβούλιο από την πίσω πόρτα του εθνικού κήπου μετά το μπλόκο που είχαν κάνει οι αγανακτισμένοι έξω από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας εμποδίζοντας την έξοδο των πολυτελών αυτοκινήτων.

Ίσως επίσης να πίστευε ότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης άρα και κόμματος που δεν κυβερνά τώρα τον τόπο, είναι ασφαλής και μπορεί να καθίσει μεταξύ κοινών θνητών δείχνοντας έτσι ότι είναι και κοντά στην κοινωνία
Αποδείχτηκε όμως ότι ήταν τουλάχιστον αφελής.

Ο κ. Τζαβάρας υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο, εν προκειμένω τους θαμώνες του καταστήματος και των παρακείμενων αφού κάποιος τον αναγνώρισε κι έσπευσε να φωνάξει »κλέφτες» πυροδοτώντας έτσι σε χρόνο dt και τους υπόλοιπους. Αποτέλεσμα; Μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισαν να εκσφεδονίζονται μπουκάλια μπύρας, γυάλινα ποτήρια, πατάτες τηγανιτές, μπουκάλια νερού και κεμπάπ προς τον βουλευτή και τους συνοδούς του που έψαχναν να βρουν από που θα ξεφύγουν. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το γιουχάϊσμα είχε και συνέχεια στην πλατεία του Μοναστηρακίου με τον απλό κόσμο να έχει πάρει στο κατόπι την τριάδα πετώντας νερό και μπουκάλια στις πλάτες τους. Ο βουλευτής και τα άλλα δύο άτομα δεν κούνησαν ούτε τα βλέφαρα των ματιών τους από τον φόβο ανεβαίνοντας με γοργά βήμα την ανηφόρα δίπλα από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ, πασχίζοντας να βρουν ένα ασφαλές σημείο. Μην μας ρωτήσετε αν έτυχαν της ίδιας υποδοχής κι απ όπου αλλού πέρασαν.

Θυμίζουμε πάντως τα προφητικά λόγια του σημερινού Πρωθυπουργού σε μία σπάνια στιγμή αυτογνωσίας πριν από λίγο καιρό. Είχε πει από του βήματος της Βουλής ότι αν όλοι μαζί οι πολιτικοί »δεν συμβάλουν στο να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου και ευνομίας στη χώρα, ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες».
Που να ήξερε ότι πριν από τις πέτρες θα έρχονταν κεμπάπ , σουβλάκια, μπουκάλια μπύρας και ποτήρια. Η πληροφορία περί ρίψης και τζατζικιού πάνω σε πίτα, δεν επιβεβαιώνεται καθώς η παρουσία του βουλευτή στο σημείο τους πέτυχε απροετοίμαστους. Έριξαν ότι είχαν εύκαιρο.



tsantiri.gr