Παραιτήθκε ο Αλαβάνος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής


Ο επικεφαλής της παράταξης «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής - Ελεύθερη Αττική» Αλέκος Αλαβάνος παραιτήθηκε το βράδυ της Τρίτης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος στη λίστα του συνδυασμού, κ. Καπάνταης. Στην εισήγησή του ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι ο συνδυασμός του θα πρέπει εκ περιτροπής ν' εκπροσωπηθεί, από όλα τα εκλεγμένα μέλη του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός εξέφρασε τόσο την έκπληξη όσο και την πικρία του για την απόφαση αυτή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τοποθετούμαι ουσιαστικά και όχι συναισθηματικά. Και καλώ τον κ. Αλέκο Αλαβάνο να ανακαλέσει την απόφασή του. Είναι τιμή για το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι επικεφαλής των 10 παρατάξεων που το αποτελούν και που πήραν νωπή λαϊκή εντολή, να παραμένουν μέχρι το τέλος.

Η εκτίμησή μου είναι γνωστή, την έχω πει δημόσια. Όμως, αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε με σταθερά βήματα, χρειαζόμαστε όλες τις φωνές, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. Αυτό είναι, άλλωστε, το μεγαλείο της δημοκρατίας και του διαλόγου».


nooz