«Δεν υπάρχουν απολύσεις στο πρόγραμμά μας»

Με διάθεση αυτοκριτικής εμφανίζεται ο υπουργός υποδομών Δ.Ρέππας, σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης: «Μπορούσαμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη συνεισφορά του πλούτου στα φορολογικά έσοδα ή μια δομική αλλαγή στη λειτουργία του κράτους, ενώ κάποιες επιλογές μας δεν υπηρέτησαν την κεντρική θέση μας για εθνική συνεννόηση».

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο Δ. Ρέππας θεωρεί ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λύση, και κάνει λόγο για «αξιοποίηση των καλύτερων της κοινωνίας, ασχέτως βουλευτικής ιδιότητας ή κομματικής ταυτότητας».

Σε ερώτηση σχετικά με τις πολυθρύλητες απολύσεις στο Δημόσιο, ο Δ.Ρέππας ξεκαθαρίζει: «στο πρόγραμμά μας δεν έχουμε κεφάλαιο πολιτικής με τίτλο ‘’απολύσεις’’. Καμία μελέτη δεν επιβεβαιώνει πως προκύπτει δημοσιονομικό όφελος με 500 ή 1000 απολύσεις». Αντιθέτως, ο υπουργός τίθεται υπέρ της θέσπισης ενός συστήματος αξιολόγησης.

Ο ίδιος εκφράζει την υποστήριξή του προς τον Γ.Παπανδρέου. «Ο πρωθυπουργός έχει αίσθηση της αποστολής του. Είναι ο μόνος πολιτικός της χώρας που μπορεί να σταθεί στα ίσια απέναντι στην ηγεσία της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δ.Ρέππας πιστεύει ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζει ο λαός τη στάση του κάθε πολιτικού αρχηγού. Όπως λέει: «ο λαός πρέπει να κρίνει εκείνους που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας και εκείνους που επιλέγουν απλώς να είναι υπέρμετρα χρήσιμοι στον εαυτό τους και στο κόμμα τους, ασχέτως αν έτσι ζημιώνουν τη χώρα».




newsbeast