Καθησυχάζει το υπ. Υγείας για τα μολυσμένα λαχανικά



«Δεν έχουν γίνει εισαγωγές στην Ελλάδα»

Μετά τη χτεσινή καθησυχαστική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, σήμερα, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας, αναφορικά με τα μολυσμένα με το βακτηρίδιο E.coli λαχανικά που εντοπίστηκαν στη Γερμανία.

Ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης είπε ότι το υπουργείο ενημερώνεται από την προηγούμενη Πέμπτη για το θέμα και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έχουν γίνει εισαγωγές κανενός είδους από τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας στη χώρας μας.

Στην Ευρώπη, πάντως, έχει σημάνει συναγερμός, ενώ όπως έγινε γνωστό, μετά τη Γερμανία, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άτομα, θανατηφόρο κρούσμα εμφανίστηκε και στη Σουηδία. Το θύμα είναι μία γυναίκα ηλικίας περίπου 50 χρονών που είχε προσβληθεί από το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο κατά τη διαμονή της στη Γερμανία. Η γυναίκα εξέπνευσε σε νοσοκομείο κοντά στο Γκέτεμποργκ της νοτιοδυτικής Σουηδίας.

Αν και η ακριβής αιτία του βακτηριδίου δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί, οι γερμανικές αρχές συνιστούν τη διακοπή της κατανάλωσης για τα αγγούρια, τις τομάτες και τις ωμές σαλάτες στη βόρεια Γερμανία




newsbeast