«Θα φτύνουν αίμα για να μας κερδίσουν»



Οι δηλώσεις Αδαμίδη για την νέα σεζόν

Τη δημιουργία μιας ομάδας που θα «φτύνει αίμα» για να την κερδίσει κανείς, προανήγγειλε ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και με μειωμένο μπάτζετ ενώ αναφερόμενος στην ένσταση που υπέβαλε η «Ένωση» στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, ξεκαθάρισε πως ο «Δικέφαλος» είναι διατεθειμένος –για ηθικούς λόγους- να φτάσει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Σταύρου Αδαμίδη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για τη συνέχιση της συνεργασίας με το Μανόλο Χιμένεθ και τη νέα ΑΕΚ που χτίζουν, τόνισε:
«Με τον Μανόλο Χιμένεθ είχαμε μια πρώτη συζήτηση, κάναμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και αρχίσαμε την υλοποίησή του με την ανανέωση του συμβολαίου του Νίκου Γεωργέα ο οποίος θα κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, την ομάδα της καρδιάς του. Είχε ανασφάλεια ο Χιμένεθ, ιδίως μετά τον Μάρτιο, επειδή δεν γνώριζε αν η διοίκηση θα παρέμενε στη θέση της. Μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας… Κάποια στιγμή κατάλαβε αυτό που του είχα πει από την αρχή, ότι παλεύουμε μόνοι μας εναντίον όλων. Η ΑΕΚ δίνει μάχη εναντίον του κατεστημένου, η ΑΕΚ πρέπει να έχει παίκτες που να ματώνουν τη φανέλα, νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ από το εξωτερικό θα αποκτηθούν παίκτες ποιότητας. Δύναμη και ταχύτητα θα είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά για να φτιάξουμε μια ομάδα που για να την κερδίσει οποιοσδήποτε θα φτύνει αίμα».

«Είτε προσαρμοζόμαστε και επιβιώνουμε είτε μένουμε ως έχουμε και σβήνουμε (ποδοσφαιρικά) γιατί η ιδέα δεν σβήνει ποτέ. Πιστεύουμε πως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να φτιάξουμε μια ακόμη πιο ανταγωνιστική ομάδα από τη φετινή. Συζητάμε για μια ρεαλιστική μείωση του μπάτζετ,. Όπως νομίζω θα κάνουν το ίδιο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και οι υπόλοιποι. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι και με πλήρες ρόστερ μέχρι τις 12 Ιουλίου, όταν θα ξεκινά και η προετοιμασία. Θέλουμε να έχουμε 22 ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να παίξουν στην ενδεκάδα άμεσα και 5 νεαρούς που θα είναι σε θέση να βοηθήσουν αν χρειαστεί. Για τις προσθήκες έχουμε μιλήσει για συγκεκριμένους παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

«Για τη φετινή ομάδα το ρόστερ κοστίζει 16 εκατ. ευρώ και με τις αλλαγές θα πάει στα 11 εκατ. και μπορεί να φτάσει τα 12,5. Αυτό σημαίνει πως το μπάτζετ για μεταγραφές είναι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που ενδεχομένως να αυξηθεί αν η κίνηση των διαρκείας είναι αυξημένη, αν οι Supporters βοηθήσουν και αν υπάρξουν πωλήσεις παικτών».

Για το ενδιαφέρον προς νέους ποδοσφαιριστές, είπε:
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις Ακαδημίες της ομάδας από την πρώτη ημέρα παρουσίας του Χιμένεθ. Συζητήσαμε μάλιστα για συγκεκριμένα ονόματα που μπορούν να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα».

Για τον κόσμο της ομάδας, δήλωσε:
«Η μεγαλύτερη προίκα της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Το 99,9% των φιλάθλων έχει εξαιρετική συμπεριφορά και έχει δείξει πως είναι διαφορετικός. Αν όλος αυτός ο κόσμος έχει τέτοια συμπεριφορά, οι πενήντα δεν μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Έχουμε εκφράσει τα παράπονά μας για λίγα άτομα που πρέπει να απομακρυνθούν από την εξέδρα. Έχουμε καλή συνεργασία με την Original και θα υπάρξει νέα συνάντηση. Πρωτίστως είναι θέμα της Πολιτείας. Αυτό το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα προς την επίλυση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα».

Για την ένσταση στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, είπε:
«Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Δεν την κάναμε για να κερδίσουμε ένα ματς στα χαρτιά. Χάνοντας την ένσταση ξεγυμνώθηκαν τα κακά του ελληνικού ποδοσφαίρου και το σαθρό σύστημα. Σκεφτόμαστε να ασκήσουμε έφεση και αν τη χάσουμε κι εκεί θα ξεγυμνωθεί και η ΕΠΟ. Αν συμβεί το ίδιο θα φτάσουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Δεν είναι επικοινωνιακή ήττα για την ΑΕΚ. Θέλουμε ένα ποδόσφαιρο καθαρό, με κανόνες και ισονομία. Δεν είναι δυνατό 4-5 άτομα να συμπεριφέρονται ως δερβέναγες. Δεν έχω προσωπική κόντρα με τον Μαρινάκη ή τον Μπέο. Απλά δεν θέλουμε ένα πρωτάθλημα του ενός. Με αυτά που έχω δει στους 14 μήνες, θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο».

Για το ενδεχόμενο παραχώρησης του Σκόκο, ξεκαθάρισε:

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές πωλούνται σε κάποια δεδομένη τιμή. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Εάν υπάρξει, ο κόσμος θα ενημερωθεί. Δεν ελέγχουμε τις συνθήκες τις αγοράς, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να λέμε ψέματα πως δεν πωλούνται ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα σε υγιείς οικονομικές βάσεις».

Για τον Τζεμπούρ και τους λόγους του διαζυγίου, δήλωσε:
«Είχαμε δύο φορές συμφωνήσει σε όλα και ισάριθμες ήρθε και ζήτησε άλλα πράγματα. Την τελευταία μας ζήτησε να πάρει τα ίδια χρήματα που λαμβάνει ο Πάντελιτς στον Ολυμπιακό. Ο νόμος λέει πως εάν παίκτης έχει να πληρωθεί 30 μέρες (όπως συμβαίνει σχεδόν με όλους στην Ελλάδα) μπορεί να καταθέσει προσφυγή και αν εισπράξει το διπλάσιο των οφειλόμενων. Στην περίπτωση του αυτό θα σήμαινε 1,2 εκατ. ευρώ και θα κέρδιζε την προσφυγή. Δεν είχαμε καμία διαπραγματευτική ισχύ, θα κάναμε την προσφυγή και θα είχαμε πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Ο Τζεμπούρ το γνώριζε αυτό και για αυτό δεν δέχτηκε καμία ρήτρα προκειμένου να μην παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα. Αφού φτάσαμε σε συμφωνία, μετά από λίγο υπέγραψε στον Ολυμπιακό, ενώ πρώτα με κατηγόρησε πως έστησα σε βάρος του περιστατικό με τον Χιμένεθ. Αν είναι δυνατό ένας προπονητής που έχει περάσει από τη Σεβίλλη, να συναινέσει σε κάτι τέτοιο».

Για τη μη ανανέωση με Μπλάνκο, είπε:
«Η τελευταία μας προσφορά ήταν 600 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, που με λογικά μπόνους θα μπορούσε να φτάσει στις 700. Αν συνυπολογίσει κάποιος και την εφορία, μιλάμε για ένα ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο. Δεν τα δέχτηκε και αποφάσισε να φύγει».

Για το αν κάποια στιγμή έχασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Χιμένεθ, τόνισε:
«Μετά το 6-0 με τον Ολυμπιακό κλονίστηκα. Στη διοίκηση της ομάδας αξιολογήσαμε όλες τις καταστάσεις. Δεν φταίει ο προπονητής για την ήττα. Προερχόμασταν από μια μεγάλη πρόκριση κι εγώ ο ίδιος είχα καταλάβει πως ήμασταν χαλαροί και προσπάθησα στο ξενοδοχείο να τους προσγειώσω. Στο πρόσωπο του Χιμένεθ βρήκαμε έναν άνθρωπο που μπορεί να χτίσει τη νέα ΑΕΚ».

Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, είπε:
«Είναι στοίχημα για την ΑΕΚ, γιατί ξέρουμε ότι θα δώσει άλλη ώθηση και δυναμική. Έχει γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια όλο αυτό τον καιρό και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης του φακέλου που θα υποβάλλουμε στο ΥΠΕΚΑ. Θα γίνει άμεσα και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ το έργο θα έχει διάγραμμα ενός έτους. Αυτό και η εξάλειψη της βίας είναι τα στοιχήματα για τη συγκεκριμένη διοίκηση. Τα πρώτα δείγματα, από την Πολιτεία και τον Δήμο είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Η χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι 28-30 χιλιάδες. Γνωρίζουμε ότι αυτός είναι μικρός αριθμός για την ΑΕΚ, αλλά ο χώρος της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είναι κατάλληλος για κάτι μεγαλύτερο. Εκεί, όμως, είναι το σπίτι της».




sport-fm.gr