Νέα ομάδα ετοιμάζει ο Φέργκιουσον



Ποιοι δε θα βρίσκονται του χρόνου στο ρόστερ

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όχι μόνο δεν πρόκειται να αφήσει τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά όπως προκύπτει από τον αγγλικό Τύπο, ετοιμάζεται να χτίσει την επόμενη ομάδα τριετίας στο «Ολντ Τράφορντ». Ο 70χρονος Σκωτσέζος τεχνικός πήρε εγγυήσεις από τη διοίκηση Γκλέιζερ και προχωρά στο νέο σχεδιασμό των «κόκκινων διαβόλων».

Στόχος του δεν είναι άλλος από το να διατηρήσει την Γιουνάιτεντ στο υψηλότερο σκαλί της Αγγλίας αλλά και να κατακτήσει ξανά την κορυφή της Ευρώπης μετά τους δύο χαμένους τελικούς τα τελευταία τρία χρόνια απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ο Φέργκιουσον θα μείνει στον πάγκο όσο του το επιτρέπουν οι δυνάμεις του και μέσα στην επόμενη τριετία, θέλει να δημιουργήσει μια νέα Γιουνάιτεντ, διατηρώντας την παράλληλα ανταγωνιστική.

Το καλοκαίρι αναμένεται να αποδεσμευτούν δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Γκάρι Νέβιλ, ο Εντουιν Φαν ντερ Σάαρ και Όουεν Χάργκριβς είναι οι τρεις που δεν θα βρίσκονται του χρόνου στο ρόστερ ενώ ερωτηματικό υπάρχει πίσω από το όνομα του Πολ Σκόουλς. Ο "Φέργκι" δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Μάικλ Όουεν ενώ θέμα έχει προκύψει και με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Εκτός "Ολντ Τράφορντ" δεν αποκλείεται να βρεθούν και οι Μπεμπέ, Ομπερτάν, Μπράουν και Γκίμπσον.

Στα ονόματα που υπάρχουν στη λίστα του προπονητή της Γιουνάιτεντ, ξεχωρίζει αυτό του Ουέσλεϊ Σνάιντερ αλλά και του Λούκα Μόντριτς. Η πρώτη μεταγραφή πάντως που αναμένεται να ολοκληρωθεί θα είναι αυτή του Άσλεϊ Γιανγκ ενώ ο Νταβίντ Ντε Χέα θεωρείται ήδη ο νέος γκολκίπερ της ομάδας. Στο μυαλό του Φέργκιουσον είναι και η προώθηση στην πρώτη ομάδα κάποιων παικτών από την ομάδα Νέων, η οποία κατέκτηση πριν λίγες ημέρες το Κύπελλο με αυτό που ξεχωρίζει φυσικά να μην είναι άλλος από τον Ράβελ Μόρισον.




sport-fm.gr