Να ζητήσει εκλογές ο Σαμαράς

Δυο «ειδήσεις» βγάζει η συνέντευξη την οποία παραχωρεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο «Έθνος της Κυριακής». Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προτρέπει τη Νέα Δημοκρατία να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, και ταυτόχρονα καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει εκλογές, από βήματος Βουλής, εφόσον εκτιμά ότι η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει χάσει τη λαϊκή νομιμομοποίηση.

«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, θα οδηγηθούμε σε ακυβερνησία. Κάτι που σημαίνει ότι την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις, και η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο των δανειστών. Ας έρθει η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσουμε μαζί έναν καινούριο εκλογικό νόμο, που θα ισχύσει άμεσα, και θα εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πάντως εμφανίστηκε βέβαιος για την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση, και έριξε το γάντι στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, εφόσον πιστεύει ότι υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στο εκλογικό σώμα και τη σύνθεση του Κοινοβουλίου.

«Αν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση, να το πει και από το βήμα της Βουλής. Και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος.


statesmen.gr