Τελικά το μέγεθος μετράει;


Και αν έχουμε συζητήσει με τις φιλενάδες μας το καυτό θέμα του «μεγέθους» και κατά πόσο παίζει ρόλο στην σεξουαλική μας ικανοποίηση. Ωστόσο σαφείς και ακριβείς απαντήσεις από αυτές τις κουβέντες, δύσκολο να πάρουμε…

Μερικές διευκρινίσεις μάς δίνει ο Dr Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος-Ψυχίατρος ( Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας).


-Το μέγεθος του πέους χαρακτηρίζεται από το μήκος και από τη διάμετρό του.
-Το μήκος ενός φυσιολογικού πέους στον ενήλικα (κλείσιμο της εφηβείας) κυμαίντεαι κατά μέσο όρο 12-15 εκατ. σε στύση.
- Η μέση διάμετρος σε χάλαση υπολογίζεται σε 2,8 εκατ.
- To μέγεθος αυτό παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
- Πραγματικές μικροφαλλίες είναι σπάνιες και χαρακτηρίζονται όταν το μήκος είναι μικρότερο από 10 εκατ. σε στύση.
- Το μέγεθος του πέους δεν εκτιμάται ποτέ όταν βρίσκεται σε χάλαση.
-Τα υπερμεγέθη πέη είναι δυνατόν να εμφανίσουν λόγω της γεωμετρίας τους στυτικά προβλήματα, εξαιτίας της αυξημένης αιμάτωσης που απαιτούν.

Σύμφωνα με τις σωστές ιατρικές και επιστημονικές εκτιμήσεις, δεν σχετίζεται το μέγεθος του πέους με τη σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας. Όσο κι αν σήμερα πολλά περιοδικά καλούν τους άντρες να δούνε το μέγεθος του πέους τους και να τους υποσχεθούν μέσα από αυτό θαυμάσιους γυναικείους οργασμούς, η αλήθεια σταματάει στην πραγματική σωματική επαφή και την τεχνική της σεξουαλικής πράξης, που ο εραστής προσφέρει απόλαυση και ηδονή στη γυναίκα με όλη τη σεξουαλική του μαγεία.



Tlife.gr