Πελεγρίνης: Τα ΑΕΙ-ΤΕΙ ή θα κλείσουν ή θα βάλουν δίδακτρα



«Το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ο σκουπιδοτενεκές της πολιτείας» τονίζει σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Πελεγρίνης, και προσθέτει πως αποφάσισε να καλέσει τον πνευματικό κόσμο σε ανοιχτή συγκέντρωση αφού «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται σε βαθύτατη οικονομική εξαθλίωση. Είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να λειτουργήσει του χρόνου, αν θα καταφέρουμε να περάσουμε τα Χριστούγεννα.»

«Διεκδικούμε το μέλλον μας. Παρόν δεν έχουμε και το μέλλον αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Το μόνο που έχουμε είναι η αποφασιστικότητα. Με αυτό θα αγωνιστούμε.» επισημαίνει και προσθέτει «Φοβούμαι ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, ή θα κλείσουν τα πανεπιστήμια ή η κυβέρνηση θα βάλει δίδακτρα».

Τέλος ο κος Πελεγρίνης είπε πως είναι υπέρ της διατήρησης του ασύλου σημειώνοντας: «Οσοι με ευκολία μιλάνε υπέρ της κατάργησής του δεν γνωρίζουν το θέμα, δεν έχουν υπόψη τους τουλάχιστον όλες τις παραμέτρους του...

Ολος ο περιβάλλων χώρος του κεντρικού κτιρίου, όπως επίσης ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου της Νομικής καθώς και στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου δεν είναι άσυλο, και έχει ενημερωθεί σχετικώς τόσο η αστυνομία όσο και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους. Ασφαλώς, ενδέχεται να γίνουν καταλήψεις και να προκληθούν ζημιές. Είναι θέμα στην περίπτωση αυτή των πρυτανικών αρχών να χειριστούν την κατάσταση έτσι, ώστε να μην προκληθούν τέτοιες ζημιές. Πρόσφατα, πριν από 2-3 εβδομάδες έγινε μια μεγάλη κατάληψη, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 500 πρόσωπα στο κεντρικό κτίριό μας, για να διαμαρτυρηθούν για τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός νεαρού διαδηλωτή. Σας πληροφορώ ότι δεν υπήρξε στο κτίριο ούτε γρατσουνιά.»





star