To ηλεκτρικό PG Elektrus

Το PG Elektrus, είναι γερμανικό προϊόν. Είναι ηλεκτρικό, κοστίζει 240.000€, ο κινητήρας του αποδίδει 272 άλογα, επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και πιάνει τα 300 χλμ./ ώρα. Βασίζεται στην Lotus Elise και είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Μπορεί η παραγωγή του Tesla Roadster να φθάνει στο τέλος της, όμως, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως το συγκεκριμένο μοντέλο δημιούργησε ήδη μια ολόκληρη νέα αγορά..




 Αυτή τη νέα αγορά στοχεύει η γερμανική εταιρία με την επωνυμία PG Elektrus , η οποία έχει δημιουργήσει ένα άλλο μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην Lotus Elise, είναι ηλεκτρικό και διαθέτει αξιοπρόσεχτα χαρακτηριστικά. Με ένα τεράστιο χαμόγελο μοιάζει ο σχεδιασμός του εμπρός μέρους του αυτοκινήτου. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ελαφρά υλικά και ειδικότερα από ίνες άνθρακα. Το γεγονός αυτό έχει κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το βάρος του αυτοκινήτου, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον έναν τόνο και συγκεκριμένα είναι ακριβώς λίγο πάνω από 900 κιλά. Το μοτέρ για αυτό το… κακό αγόρι παράγει 272 ίππους και 350 Nm ροπής.



 Ισχύς, που σε πολλούς ίσως να μην ακούγεται αρκετή για ένα σπορ αυτοκίνητο. Όμως, τα 272 άλογα σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου είναι αρκετά για να δώσουν επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα έως και 300 χλμ/ώρα . Με πλήρη φόρτιση των μπαταριών το PG Elektrus μπορεί να καλύψει μια απόσταση 350 χιλιομέτρων. Η εταιρία P.G ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κατασκευάσει μόλις 667 PG Elektrus ενώ παράλληλα εξήγγειλε πως η τιμή εκκίνησης είναι στα 240.000 ευρώ.


auto24.gr