Απειλούν και πάλι οι δανειστές - Δεν έλαβε απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup

Newsbeast

ψηφιστούν τα μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και μετά να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup σε απόλυτα εχθρική κίνηση προς την ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την χώρα.

Μάλιστα οι... εταίροι μας, με επικεφαλής την Γερμανία, αμφισβήτησαν την επάρκεια της συμφωνίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων μέτρων.

Μετά τη λήξη του Eurogroup δηλώσεις έκαναν από κοινού ο επικεφαλής του Eurogrop και ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ψήφισης και της εφαρμογής των μέτρων στην Ελλάδα για την ενίσχυχη της ανταγωνιστικότητας και την βιωσιμότητα του χρέους. «Η σημερινή συνεδρίαση ήταν καρπός δύσκολων διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ..


«Το πρόγραμμα έχει ως βάση της συμφωνία της 26ης και 28ης Οκτωβρίου και θα πρέπει να διασφαλίσει τη σχέση του χρέους της Ελλάδας, την εφαρμογή των αλλαγών όπως οι αποκρατικοποιήσεις η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη», τόνισε. «Το κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει την Κυριακή τις μειώσεις 355 εκατ. ευρώ για το 2012 και να προσδιοριστούν οι τρόποι που θα διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος. Όλα αυτά τα μέτρα είναι σημαντικά για να διασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή του προγράμματος. Καλοδεχόμαστε τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι όλα τα στοιχεία θα είναι στη θέση τους τις προσεχείς ημέρες».

«Δεν θα υπάρξει καταβολή δόσης αν δεν υπάρξει εφαρμογή», ξεκαθάρισε, ενώ σχολίασε πως η Ελλάδα δίνει «υποσχέσεις που δεν τηρεί».

Επικριτικός προς την μικροπολιτική στάση των κομμάτων και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση. Tόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθούν έγγραφες δεσμεύσεις.

«Δυστυχώς το eurogroup δεν έλαβε τελική απόφαση, το οποίο είναι συνεδεμένο με το psi μέσα από το οποίο η Ελλάδα θα απαλλαγεί από μεγάλο κομμάτι του δημόσιου χρέους της. Διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες, βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την τρόικα τα μέτρα. Δεν μπορεί κανείς να κάνει «τον καλό» για λόγους μικροπολιτικούς, είναι ώρα δύσκολων αποφάσεων», είπε.

Το νέο μνημόνιο, με βάση τα δεδομένα που απορρέουν από τη χτεσινή διαβούλευση των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να δημιουργήσει εργασιακό μεσαίωνα και να οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.
Ο «Αρμαγεδώνας» που θα πλήξει τους εργαζομένους προβλέπει μειώσεις μισθών ως και 40% καθώς και «μαχαίρι» 22% στον κατώτατο, που διαμορφώνεται στα 586 ευρώ.

Σε πρωτοφανή επίπεδα πέφτουν οι μισθοί των νέων κάτω των 25 ετών, οι καθαρές αποδοχές των οποίων θα πέσουν κοντά στα 400 ευρώ. Το ζοφερό κλίμα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία, η οποία εκτινάχτηκε το Νοέμβριο στο 20,9%, με τους ανέργους ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Το «τσουνάμι» των νέων μέτρων βάζει «βόμβα» και στο Δημόσιο, ανοίγοντας την πόρτα για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων.