Παρέμβαση Κακλαμάνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης κατέθεσε χθές πρόταση στη Βουλή προκειμένου να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης των υποκλοπών και να επιτραπεί στην ΑΔΑΕ να επιβάλλει πρόστιμο στην εταιρεία Vodafone.

Ο κ. Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών ζήτησε κατ' αρχήν από τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης να στείλει στις εισαγγελικές αρχές τα στοιχεία που διαθέτει για το καρτέλ του γάλακτος. Όπως είπε «υπάρχουν αποφάσεις πολυεθνικών καρτέλ που λυμαίνονται αυτή τη χώρα, αλλά μπουκώνουν με διαφημίσεις όλα τα μμε και γι' αυτό και τα πλείστα εξ αυτών δεν λένε λέξη για τη ληστεία που γίνεται κάθε μέρα στον Έλληνα καταναλωτή».


Εν συνεχεία υπενθύμισε τροπολογία που είχε καταθέσει για το «μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών», με την οποία «λύνονται τα χέρια της ΑΔΑΕ»:

«Είναι ντροπή 6 χρόνια να γελά η Vodafone πίσω απ' τις πλάτες μας (…) Το Συμβούλιο της Επικρατείας λέει, πως η ΑΔΑΕ δεν συνεδρίασε δημόσια, άρα το πρόστιμο στη Vodaphon πρέπει να ακυρωθεί. Η ΑΔΑΕ ζητά να της λύσουμε τα χέρια: Να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν ελεύθερα, εάν θα επιμείνουν στο πρόστιμο που επέβαλαν στη Vodafone» ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε:

«Ο γενικός διευθυντής της Vodafone, όταν «αυτοκτόνησε» ο μηχανικός της που φαίνεται πως είχε αντιληφθεί το σκάνδαλο, έσπευσε να κατεβάσει τον λεβιέ και να εξαφανίσει τα στοιχεία. Αιδώς Αργείοι!».

Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε σε νομοσχέδιο που εισάγεται την Πέμπτη προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου ρυθμίζονται και ζητήματα που αφορούν το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Αν θέλει η κυβέρνηση να λυθούν τα χέρια της ΑΔΑΕ και του ΣτΕ, η τροπολογία ψηφίζεται σε μια μέρα. Όπου στο ΣτΕ προσφεύγουν εναντίον όλων των αποφάσεων των ανεξαρτήτων αρχών» επέμεινε ο κος Κακλαμάνης.