Το Σάββατο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

«Εμπλοκή» λόγω αδιαλλαξίας της τρόικας.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετατίθεται για το Σάββατο ,παρότι όλοι εμφανίζονταν σίγουροι την Πέμπτη ότι σήμερα Παρασκευή η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί και ο Λ.Παπαδήμος θα ήταν έτοιμος να θέσει υπόψη των πολιτικών αρχηγών το κείμενο με τα μέτρα που απαιτεί η τρίκα για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Οι λόγοι της αναβολής δεν έγιναν γνωστοί καθώς το μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να τηρήσει χαμηλούς τόνους μιλώντας για «κάποια τυπικά θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν»..


Πηγές όμως από τα επιτελεία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση μιλούσαν για εμπλοκή «λόγω της απόλυτης αδιαλλαξίας της τρόικας».Αδιαλλαξία που δημιουργεί πρόβλημα στις ηγεσίες των κόμματων για την στάση που θα τηρήσουν στην σύσκεψη,καθώς στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες αλλά και στην εκλογική τους βάση πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για μέτρα απόλυτης εξαθλίωσης και ζητούν κινήσεις αντίστασης.

Ας σημειωθεί ότι οι ηγεσίες έχουν ήδη διαμηνύσει στο Μαξίμου το πρόβλημα τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι τι θα συμφωνηθεί σε επίπεδο κορυφής αλλά τι θα ψηφίσουν τελικά οι βουλευτές όταν τα μέτρα έρθουν στη βουλή. Μάλιστα κύκλοι ειδικά του ΠΑΣΟΚ -όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη αντίδραση βουλευτών- σημειώνουν ότι δεν λειτουργεί πλέον ούτε η κομματική πειθαρχία αν αυτή ζητηθεί.


newsbeast.gr