Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι υπουργοί του ΛΑΟΣ - «Δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση»

Στη διάθεση του πρωθυπουργού βρίσκονται οι παραιτήσεις των τεσσάρων υπουργών του ΛΑΟΣ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του Γ. Καρατζαφέρη ότι δεν ψηφίζει τη νέα σύμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο κ. Καρατζαφέρης, παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για την παραμονή ή μη των υπουργών που προέρχονται από το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, λέγοντας πως εάν τους χρειάζεται μπορούν να μείνουν, εάν όχι, να φύγουν.

Σε επιστολή του προς τον κ. Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ είναι στην διάθεσή του και ήδη αυτές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπεβλήθηκαν και απομένει η απόφαση του πρωθυπουργού..


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι η νέα δανειακή σύμβαση συνιστά ταπείνωση για τη χώρα, απώλεια της αξιοπρέπειάς της και παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Γερμανία και την καγκελάριο Μέρκελ, λέγοντας ότι αποφασίζει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις άλλες χώρες «επειδή έχει φουσκωμένο πορτοφόλι».

Πρότεινε να δοθεί στη χώρα μας μια περίοδος χάριτος πέντε ετών και κάθε χρόνο να πληρώνουμε δόση 10 δισ. ευρώ, και να έχουμε επιτόκιο 1% όσο δηλαδή το επιτόκιο δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις άλλες τράπεζες.

Τάχθηκε υπέρ της παράτασης του χρόνου των εκλογών, λέγοντας ότι εάν γίνουν τώρα αυτό που θα συμβεί θα είναι η ραγδαία άνοδος της αριστεράς.

«Δεν θέλω να ρίξω την Ελλάδα στα χέρια των κομμουνιστών» είπε ο κ. Καρατζαφέρης εκφράζοντας παράλληλα φόβους για κοινωνική εξέγερση, την οποία δεν θα είναι ικανή από μόνη της η αστυνομία να ελέγξει και να χρειαστούν κι άλλα πράγματα» όπως είπε.

Χαρακτήρισε τον κ. Τόμσεν persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο για τη χώρα μας) και είπε ότι στην σύσκεψη διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κλήση του εκπροσώπου του ΔΝΤ.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να βρεθεί εκτός ΕΕ και πως δεν θα χρεοκοπήσουμε γιατί θα έχουν πολύ υψηλό κόστος οι ευρωπαίοι εάν συμβεί αυτό.

«Η Λήμαν Μπράδερς χρεοκόπησε και επί δυο χρόνια ταρακουνήθηκε όλος ο κόσμος. Σκεφτείτε τι θα συμβεί εάν χρεοκοπήσει μια χώρα» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, εκτιμώντας πως εάν οι ευρωπαίοι ηγέτες μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε θα υποστούν μεγάλη εκλογική ζημιά.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να βρεθεί εκτός ΕΕ. Μπορεί να βρεθεί εκτός γερμανικής μπότας» είπε χαρακτηριστικά, και υποστήριξε ότι σε συνομιλία του με ευρωπαίο αξιωματούχο, έγινε δέκτης παραπόνων για τον ασφυκτικό έλεγχο της Γερμανίας στην ΕΕ.

Καρατζαφέρης: Δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας

«Δεν μπορώ να ψηφίσω (τη νέα δανειακή σύμβαση). Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει τις δεσμεύσεις της 26ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας για ευτελισμό της χώρας και τονίζοντας ότι μπορεί να ανεχτεί τα αυστηρά μέτρα, αλλά όχι στον ευτελισμό τα χώρας.

«Μας κλέψανε την αξιοπρέπεια μας... και αυτό δεν το επιτρέπω όσο κι αν πεινάω...», τόνισε και εξήγησε ότι «δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας», καθώς οι συνέπειες θα είναι αλυσιδωτές.

«Δεν ανέχομαι άλλο τη γερμανική μπότα», είπε και εξήγησε ότι αποφάσεις δε λαμβάνονται πια στις Βρυξέλλες, αλλά σε ένα κτίριο στη Φρανκφούρτη. «Η Ε.Ε. έχει καταργηθεί, οι πολιτικοί είναι μαριονέτες», αναφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης.

«Δεν υπάρχει σταθερό ευρωπαϊκό περιβάλλον «, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και εξαπέλυσε επίθεση στο Γιούνκερ λέγοντας ότι ήταν ο μεγαλύτερος φιλέλληνας και τώρα δίνει συνεχώς τελεσίγραφα.

«Αυτή που μας επιβάλουν δεν είναι δανειακή σύμβαση, αλλά δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα για τα επόμενα 30 με 40 χρόνια».

Αναλυτικότερα ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ