Αντίσταση

Γράφει ο Πελοποννήσιος.

Ο γερμανικός φασισμός έχει προ πολλού ξανασηκώσει κεφάλι. Πλανάται σαν όρνιο έτοιμο για σάρκες πάνω από την Ευρώπη. Και το πρώτο του θύμα είναι η χώρα μας.

Ο ιθαγενής επίτροπος του γερμανικού φασισμού, κ Παπαδήμος, η τριπλέτα των πρόθυμων βαστάζων και ο ανεκδιήγητος κ Βενιζέλος μας έχουν ήδη προδώσει. Μιλάνε για τη «σωτηρία μας» χωρίς εμάς! Και παίρνουν «μέτρα», προφανώς για τους τάφους μας.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αποχαυνωμένος. Σα να θέλει να δικαιώσει τα γερόντια και τους καφενόβιους θυμόσοφους που μιλάνε για αποχαυνωτικούς αεροψεκασμούς! «Μας ραντίζουν με τα αεροπλάνα και μας έχουν αποκοιμίσει». Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι «δεν κινείται φύλλο»;


Στα Πανεπιστήμια ακούω ότι ο καινούργιος νόμος-ταφόπλακα προχωράει. Μωρέ μπράβο! Αλλά και τι να περιμένει κανείς από τους σημερινούς πανεπιστημιακούς; Προϊόντα του κομματικού συστήματος η πλειοψηφία τους. Ονειρεύονται οφίτσια στη «νέα τάξη πραγμάτων». Για την Παιδεία θα ενδιαφερθούν; Για την Ελευθερία; Τον Ελληνισμό; Όχι βέβαια. Η ουσία για αυτούς είναι η πρόσβαση στο «ερευνητικό» χρήμα και αυτό τους υπόσχονται ως καρότο οι θαμώνες του Υπουργείου Παιδείας και της ΓΕΓΕΤ! Και προθύμως σιωπούν!

Ανάσα αισιοδοξίας το ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) του μεγάλου μας Μίκυ Θεοδωράκη. Αλλά φτάνει; Όχι βέβαια. Απαιτείται λαϊκός ξεσηκωμός. Είμαστε σε κατοχή. Ας το καταλάβουμε. Μαζικός-λαϊκός ξεσηκωμός και αντίσταση στον καταχτητή και τους εγχώριους αντιπροσώπους του είναι το εθνικό μας καθήκον._




peloponnesios.blogspot.com