Συλβάνα Ράπτη εναντίον Τρόικα

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο σε συνεντευξη της στον Real fm μεταξύ άλλων είπε: «Θα κληθεί να δώσει λόγο η Τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο για το πρόγραμμα που εφαρμόζουν στις χώρες».

Συγκεκριμένα η κ. Ράπτη ανέφερε ότι: «Συνεδριάζει σήμερα η ευρωσοσιαλιστική ομάδα και θα λάβει απόφαση να κληθούν στη διάσκεψη των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, οι εκπρόσωποι της τρόικας ώστε να πουν ενώπιων της διάσκεψης να πουν τι ακριβώς ζητούν που οδηγούν τις χώρες και σε ποιο πρόγραμμα εργάζονται, αντιλαμβανόμαστε δηλαδή ότι το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδας είναι πρόβλημα των οικονομιών ολόκληρης της Ευρώπης..


Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η χώρα πρέπει να μείνει με κάθε θυσία στο ευρώ «θεωρώ ότι βρισκόμαστε στα 2 /3 της διαδρομής εάν γυρίσουμε πίσω ,αντί να προχωρήσουμε μπροστά, είναι βέβαιο ότι θα σκοτωθούμε, πρέπει να προχωρήσουμε δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ανάμεσα σε δύο κακά πρέπει να προτιμήσουμε το λιγότερο κακό» ανέφερε χαρακτηριστικά και επιχειρηματολογώντας υπέρ του Ευρώ τόνισε ότι: «Αν το πετρέλαιο το πληρώνω μία φορά, εάν γυρίσουμε στη δραχμή θα το πληρώνω 4 φορές επάνω, εάν χρεοκοπήσουμε θα μιλάμε όχι για δύο αλλά για πέντε χαμένες γενιές».