Ζωντανοί για την πρόκριση οι ερυθρόλευκοι

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο TOP 16 της Ευρωλίγκας, επικρατώντας στο ΣΕΦ της Αναντολού Εφές με σκορ 83-65 για την τρίτη αγωνιστική και πήραν έτσι σαφές προβάδισμα -σε περίπτωση ισοβαθμίας- στον επαναληπτικό της Κωνσταντινούπολης. Εξαιρετικοί οι Σλούκας και Σπανούλης με 15 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ πολύ καλός ειδικά στην άμυνα ο Ντόρσι, ο οποίος τελείωσε το ματς με 10 πόντους..



 Το ματς Με ταχύτητα στην επίθεση και πίεση στην άμυνα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση. Αυτό του έδωσε το δικαίωμα να πάρει ένα αρχικό προβάδισμα (7-4), ενώ στη συνέχεια να φτάσει τη διαφορά στο υπέρ του +8 (12-4). Οι Σπανούλης και Ντόρσι τραβούσαν τους «ερυθρόλευκους» στο σκοράρισμα και με τη βοήθεια του Παπανικολάου το σκορ έγινε 17-6. Οι Πειραιώτες είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς τη ρακέτα, αναγκάζοντας την Εφές να σουτάρει από μακριά, ενώ το άλλο σημαντικό στοιχείο της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν και ο έλεγχος των ριμπάουντ. Οι Τούρκοι δεν έβρισκαν λύσεις, με αποτέλεσμα το σκορ της πρώτης περιόδου να διαμορφωθεί στο 20-12.



 Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε ο Ολυμπιακός και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου αλλά και η… Εφές. Οι Τούρκοι δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν τους «ερυθρόλευκους», με τη διαφορά να φτάνει στο +14 (36-22), σχεδόν στα μισά της περιόδου. Όμως, στα επόμενα τρία λεπτά οι Πειραιώτες «κόλλησαν» στην επίθεση και αυτή τη φορά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να αντεπιτεθούν και να μειώσουν στο 36-30. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προσπαθούσε με τάιμ άουτ να «αφυπνίσεις» τους παίκτες του, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει στο 41-36. Τη μεγαλύτερη «ζημιά» στους γηπεδούχους έκανε -μέχρι εκείνο το σημείο- ο Σάσα Βούγιασιτς, ο οποίος είχε φτάσει τους 10 πόντους.



 Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Αναντολού μείωσε στους τρεις πόντους (41-38), συντηρώντας αυτή τη διαφορά στα πρώτα τρία λεπτά (46-43). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 5-0, με το οποίο έκανε το 51-43. Ωστόσο, αυτό το «ξέσπασμα» των Πειραιωτών ήταν προσωρινό. Οι Τούρκοι, στη συνέχεια, προβλημάτισαν αρκετά τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με την άμυνα ζώνης που εφάρμοσαν, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στον πόντο (53-52) και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να διαμορφωθεί στο 53-53.



 Η τελευταία περίοδος άρχισε με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα σερί 8-0 (61-53) και με πρωταγωνιστή τον Σλούκα, την ώρα που ο Χάινς έπαιζε καλή άμυνα στους ψηλούς της Εφές. Ο Ουφούκ Σαρίτσα προσπάθησε με τάιμ άουτ να «κόψει» το ρυθμό των Πειραιωτών, αλλά ο Σλούκας, σκόραρε ξανά, κάνοντας το 64-53. Μάλιστα μέσα σε τρία λεπτά, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έφτασαν τη διαφορά στο +15 (73-58) και ο λόγος ήταν ένα «κρεσέντο» από τα 6,75μ. (Σλούκας, Γκετσεβίτσιους και Σπανούλης), με τους Τούρκους, από την άλλη, να μην έχουν ούτε ένα τρίποντο, μέχρι εκείνο το σημείο. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο δεν έχασαν τη διαφορά, αλλά σε συνδυασμό με την αστοχία των Τούρκων -στα εναπομείναντα λεπτά, έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στο TOP 16 της διοργάνωσης με το τελικό 83-65.



 Τα δεκάλεπτα: 20-12, 41-36, 53-53, 83-65


sport-fm/gr