Κανόνια! (Παρατήστε ξόβεργες και…σαΐτες)

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ μονοκομματικές κυβερνήσεις, παρήλασαν «ιδεολογίες» σε χέρια νεοφιλελεύθερων και «σοσιαλιστών», οι δεκαετίες πέρασαν, οι δομές δεν άλλαξαν και ακροβατούμε στο χείλος του γκρεμού. Με κυβέρνηση…υπερκομματική (όλοι τους κάνουν στη ζούλα τη δουλειά τους) που δεν έδειξε τα δόντια της σε «αμαρτωλούς», δεν τόλμησε, δεν έβγαλε απ’ το θηκάρι το σπαθί. Περιμένει γραδάροντας τις αντοχές της βάσης, προστατευτική για τους έχοντες, αδιάφορη για τις πάγιες ανισότητες και την τρέχουσα κοινωνική αδικία. Περιμένει την Τρόικα και τους ξένους να γίνουν οι «κακοί» και τον κόσμο να «βάλει πλάτη».


ΑΥΤΗ, λοιπόν, η Κυβέρνηση της εθνικής ανάγκης, όφειλε να παίρνει πρωτοβουλίες και…κεφάλια, κρατώντας τη ζυγαριά του δίκαιου και τη σπάθα της δικαιοσύνης. Με το άλλοθι της εθνικής σωτηρίας που είναι το ζητούμενο και χωρίς γκριμάτσες απέναντι στο λεγόμενο πολιτικό κόστος. Να αποπνέει αέρα επαναστατικής κυβέρνησης (μπόχα είτε αύρα) και σ’ όποιον αρέσει.

ΔΕΝ το κάνουν οι κύριοι και μπλέχτηκαν με τα «ψιλά». Συνεπείς και πείσμονες στα χαράτσια και τα οριζόντια, με τα…κάθετα να στήνουν πανηγύρι. Δεν όπλισαν τα κανόνια τους για κάστρα κι άρπαξαν τα λιανοντούφεκα, τις σαΐτες και τις ξόβεργες. Για να εντυπωσιαστούν οι πολλοί με τις συλλήψεις φοροκλεφτών του 24/ώρου και να παραμείνουν οι μεγαλοφορογυγάδες απέναντί μας, με ανοικτή παλάμη και τον αντίχειρα στο πηγούνι.

ΟΥΤΕ καν σε θεαματικές ενέργειες προέβησαν για να τονώσουν μερίδα του λαού των συσσιτίων και των κάδων. Περιμένουν τις επιταγές της Τρόικας για άλλοθι, θα προσθέσουν τον δικό τους…τσαμπουκά και η «επαναστατική» τους διάθεση τέλος. Θα παραμένουν ατιμώρητοι Άκηδες και Μαντέληδες που ομολόγησαν(;), ακαταδίωκτοι ΝΔ/τες που έκλεψαν, τα’ κρυψαν και δεν ομολόγησαν, υψηλόμισθοι θα ρημάζουν το δημόσιο ταμείο και συνταγογράφοι τα ταμεία. Με την Κυβέρνηση κουλουριασμένη μη την παρεξηγήσουν και τους «κυβερνώντες» μη δεν ξαναδούν βουλή.

ΕΔΩ και τώρα επίθεση και ο λαός περιμένει. Κι αν δει τα κανόνια τους στημένα για τους πειρατές, θα πάρει κουράγιο για κουπί, θα ζωστεί τα άρματα, θα περιζώσει τις πολεμίστρες. Για τόσα «μεγάλα» για «μικρούς» αποφάσισαν και δρομολόγησαν χωρίς καθυστερήσεις και νομολογικούς δισταγμούς. Με τους (μεγαλο)κλέφτες, φοροφυγάδες και ολετήρες της εθνικής μας οικονομίας στο απυρόβλητο, δεν μας πείθουν για την εγκυκλειότητα των στόχων τους για την επαναστατικότητα (εν σπέρματι) που επιβάλλουν οι κρίσιμες ώρες που περνάμε.