Κάτι… τρέχει με τη συγχώνευση

Οι απαρχές του 2012 είχαν προσδιοριστεί ως το χρονικό σημείο ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων για την οριστικοποίηση της συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank, στην οποία έχει επενδύσει πολλά η χώρα, προκειμένου να σταλεί στους διεθνείς εταίρους και τις αγορές, ένα ισχυρό μήνυμα… υγείας του τραπεζικού κλάδου.

Ειδικά μετά την πρόσφατη έκθεση της BlackRock, τα συμπεράσματα της οποίας ήταν πολύ καλύτερα από όσο ανέμεναν εκείνοι που έχουν βαθιά γνώση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο επίλογος της συμφωνίας έμοιαζε περίπου αυτονόητος. Και μάλιστα άμεσα..


Σήμερα ωστόσο, το ένα από τα δυο μέρη της διαδικασίας συγχώνευσης, η Alpha Bank, ήρθε με ανακοίνωσή της να προσδιορίσει την επίσημη οριστικοποίηση του PSI, δηλαδή της διαδικασίας ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χέρια τους ιδιώτες επενδυτές, ως το χρονικό ορόσημο για τις όποιες εξελίξεις.

Σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank προς το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών αναφέρεται ότι «συνεπεία τρεχουσών μακροοικονομικών εκελίξεων, με άμεσες επιπτώσεις επί του τραπεζικού τομέα, η Alpha Bank δεν δύναται επί του παρόντος να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα, και την εν γένει εξέλιξη της συγχωνεύσεως αυτής, μετά της τραπέζης Eurobank».

Η ανακοίνωση της Alpha Bank φυσικά, «γεννά» από μόνη της θέμα, καθώς δεν αφήνει σε εκκρεμότητα μονάχα τον χρονικό ορίζοντα των εξελίξεων, αλλά και την ίδια την ουσία των εξελίξεων, δηλαδή το κατά πόσο η συγχώνευση των δυο τραπεζών θα προχωρήσει.



statesmen.gr