To μεγάλο φαγοπότι στο κοινοβούλιο


Ενδεικτικές της σπατάλης του κράτους που οδήγησε τελικά την ελληνική οικονομία στον γκρεμό, είναι οι δαπάνες του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου τους τελευταίους μήνες με δήθεν περικοπές προβάλλεται η συμβολή του στην αντιμετώπιση του χρέους.

Όταν οι αγελάδες ήταν ακόμα παχιές, τα ποσά που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου ήταν πέρα από κάθε φαντασία και φυσικά χωρίς ο ελληνικός λαός να παίρνει είδηση τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" μέσα σε 10 χρόνια, ο προϋπολογισμός υπερδιπλασιάστηκε, μαζί με τις προσλήψεις υπαλλήλων. Από τα 97 εκατομμύρια ευρώ το 2000, το κράτος έφτασε να δαπανά 221 εκατομμύρια ευρώ το 2009! Η άνοδος των κονδυλίων για το Κοινοβούλιο από χρονιά σε χρονιά με αφετηρία το 2000, είναι ανοδική και εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρατηρείται το 2005 (19%), όταν από τα 133 εκατ. ευρώ πήγαμε στα 158 εκατ. ευρώ. Ακόμα και το 2010, όταν η χώρα τέθηκε υπό την επιτήρηση της Τρόικας, η συνολική ετήσια μείωση περιορίστηκε στο… τρομακτικό ποσοστό του 1,7%, το οποίο προήλθε κυρίως από περικοπές μισθών των υπαλλήλων. Ο τρέχων προϋπολογισμός προβλέπει περικοπές 9%.



liako.gr