Μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δεν πληρώνει το χαράτσι για τα ακίνητα


Αστράφτει και βροντά το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, για το τέλος ακινήτων και όχι μόνο. Χαρακτηρίζοντας το φόρο για τα ακίνητα αυθαίρετο και άδικο, δηλώνει ότι δεν θα τον πληρώσει, ενώ κάνει στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ένα πανικοβλημένο οικονομικό επιτελείο, που λειτουργεί άδικα, χωρίς μελέτη και κανένα σχέδιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Υπάρχει κοινός νους; Σκέφτεται κανείς σ' αυτή την κυβέρνηση; Σκέφτομαι σοβαρά αν θα πληρώσω το χαράτσι για τα ακίνητα. Προβληματίζομαι αν θα δεχτώ μια αυθαίρετη και άδικη πράξη ενός πανικοβλημένου οικονομικού επιτελείου, που λειτουργεί άδικα, χωρίς μελέτη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι σε εκατομμύρια συμπολίτες μου.

Σκέφτομαι ότι για ένα σπίτι που το απέκτησα νόμιμα, πληρώνοντας τους φόρους που μου αναλογούσαν, θα πρέπει να τιμωρηθώ, θα πρέπει να πληρώνω και ενοίκιο για το ίδιο μου το σπίτι στο κράτος! Γιατί; Σκέφτομαι ότι αν με την ίδια σπουδή που σχεδιάζουν χαράτσια και νέους φόρους, ασχολούνταν με τη φοροδιαφυγή θα είχανε επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της χώρας. Αναρωτιέμαι αν τελικά το θέλουν. Μήπως τελικά η μη πληρωμή θα βοηθήσει το οικονομικό επιτελείο να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας;"dailynews24.gr