Ώρα ευθυνών για την έκρηξη στην Κύπρο


Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την πολύνεκρη έκρηξη στη ναυτική βάση της Κύπρου, στις 11 Ιουλίου, πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόλυς Πολυβίου, θα παραδώσει το πόρισμα το πρωί στον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, ενώ αντίγραφα θα δοθούν στον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και τον γενικό εισαγγελέα.

Στις 12:00 το μεσημέρι ο κ. Πολυβίου θα ανακοινώσει στον Τύπο το πόρισμά του, δίνοντας περίληψη των συμπερασμάτων του και ολόκληρο το πόρισμα.

Μια ημέρα αργότερα αναμένεται το πόρισμα της αστυνομίας για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί ήταν η μεγαλύτερη από πλευράς λήψης καταθέσεων υπόθεση που εξέτασε η κυπριακή αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" στην έκθεση της Αστυνομίας γίνονται εισηγήσεις για ποινικές διώξεις εναντίον 12 προσώπων, συν ενός που ακόμη οι ευθύνες δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί.

Πρόκειται για δημόσιο λειτουργό, που ανήκει σε υπουργείο, αλλά είναι αποσπασμένος σε άλλη υπηρεσία. Μεταξύ των δώδεκα, για τους οποίους η Αστυνομία θα εισηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα πως υπάρχουν μαρτυρίες για ευθύνες, περιλαμβάνονται ανώτατα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι περισσότεροι προέρχονται από τις τάξεις της ΕΦ, ενώ οι ευθύνες φτάνουν μέχρι ανώτατο επίπεδο.




newsbomb.gr