Ώρα να (ξανα)γράψουμε ιστορία


Κυνηγώντας την σπουδαία υπέρβαση και την πρόκριση στα τελικά για τρίτο διαδοχικό Euro, η Εθνική μας ομάδα υποδέχεται στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη» την Κροατία (21:45 – Mega) θέλοντας τη νίκη που θα την φέρει αγκαλιά με την ιστορική επιτυχία.

Με στόχο να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1979 όπου με το 1-0 επί της Σοβιετικής Ένωσης η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Euro 1980 υποδέχεται απόψε την Κροατία η Εθνική μας ομάδα η οποία από τότε δεν έχει ξανακερδίσει ποτέ τον ισχυρό του ομίλου της εντός έδρας!

Οι Έλληνες διεθνείς, πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, γνωρίζουν άψογα τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν το παιχνίδι μια και είναι συνηθισμένοι σε αναμετρήσεις δίχως αύριο και αυτό δίνει έξτρα πλεονέκτημα στην ομάδα του Σάντος ο οποίος θέλει να πανηγυρίσει το 15ο σερί αήττητο ματς στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας με μία ιστορική νίκη.

Με την ώθηση του γεμάτου «Καραϊσκάκη»

Τις προσπάθειες των Ελλήνων παικτών άλλωστε θα ενισχύουν και οι περίπου 30.000 φίλαθλοι της Εθνικής μας ομάδας καθώς λίγες ώρες πριν τη σέντρα του μεγάλου αγώνα απομένουν μερικές εκατοντάδες εισιτήρια προς διάθεση κάτι που αποδεικνύει την έμπρακτη αγάπη του κόσμου για τη «γαλανόλευκη».

Έτσι θα παίξει ο Σάντος

Η σπουδαιότητα του αγώνα είναι ξεκάθαρη αφού με νίκη η Εθνική μας ομάδα θα αγκαλιάσει ουσιαστικά την πρόκριση ως πρώτη στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας (καθώς θα χρειάζεται μόνο μία ισοπαλία με τη Γεωργία) και ο Σάντος θέλει με κάθε τρόπο να δει την ομάδα του να παίρνει απόψε τη νίκη. Έτσι, με τα έως τώρα δεδομένα ως πιθανότερη εντεκάδα μοιάζει η εξής: Τζόρβρας, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Παπασταθόπουλος, Α.Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τζιόλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Συνολικά η ελληνική αποστολή περιλαμβάνει τους: Τζόρβα, Χιώτη, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Ζαραδούκα, Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο Κυριάκο, Παπαδόπουλο Αβραάμ, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Τζιόλη, Φωτάκη, Αθανασιάδη, Χαριστέα, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Γκέκα, Κονέ, Μάκο, Πέτσο και Βύντρα.

Για το αποτέλεσμα και οι Κροάτες
Από τη μεριά της η ομάδα του Σλαβεν Μπίλιτς έχει έρθει στην Αθήνα με στόχο να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θα την διατηρήσει στην πρώτη θέση του ομίλου δίνοντάς της την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. Η πιθανή εντεκάδα για τους αντιπάλους μας είναι η εξής: Πλετίκοσα, Λόβρεν, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Στρίνιτς, Βουκόγιεβιτς, Μόντριτς, Μάντζουκοιτς, Πέρισιτς, Κράνιτσαρ, Γέλαβιτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βίντα, Βρσάλικο, Κελάβα, Σούμπασιτς, Ράκιτις, Γιαγιάλιο, Ντουίμοβιτς, Μπαντέλι, Εντουάρντο και Κάλινιτς.
Η βαθμολογία του ομίλου μας
1) Κροατία 19 (16-5)
2) Ελλάδα 18 (10-4)
3) Ισραήλ 13 (11-11)
4) Γεωργία 10 (6-7)
5) Λετονία 8 (7-10)
6) Μάλτα 1 (4-17)
9η αγωνιστική
Λετονία-Μάλτα
Ελλάδα-Κροατία
10η αγωνιστική (11/10)
Κροατία-Λετονία
Γεωργία-Ελλάδα
Μάλτα-Ισραήλ