Χυδαίοι και μοιραίοι…


Δεν μπορεί. Δεν μπορεί τα μέλη αυτής της κυβέρνησης να είναι τόσο ανίκανοι, τόσο μακριά από την πραγματικότητα, τόσο χύδην.
Η έκρηξη της ελληνικής οικονομικής φούσκας, αναμενόμενη από πολλούς, κατέδειξε κάποιες αλήθειες. Κάποιες αλήθειες που μας φωνάζουν σήμερα οι εταίροι και οι τροϊκανοί, όμως εμείς –άλλοι από συμφέρον και άλλοι από εθνικοπατριωτικό ίστρο- δεν ομολογούμε.

Μέσα μας όμως ξέρουμε ότι και οι εκατοντάδες οργανισμοί-εκτροφεία των κομματικών λεγεώνων, πρέπει να κλείσουν και οι υπέρογκοι μισθοί των ευνοημένων κρατικοκηφήνων στυλοβατών του πελατειακού κράτους, πρέπει να ισορροπήσουν προς τα κάτω και οι απίστευτες σπατάλες του στενού και ευρύτερου τομέα, πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι.

Αυτά ζήτησαν οι ευρωπαίοι εταίροι μας από το 2009. Νοικοκύρεμα, οικονομία, αναδιάρθρωση του γραφειοκρατικού τέρατος που λέγεται «δημόσιος τομέας» και που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα προς τα πάνω και οικονομικά προς τα κάτω: με λίγα λόγια στήσε ένα μπάχαλο για να κονομάμε όλοι!!!

Η λαοπρόβλητη με συν 10% όμως κυβέρνησή μας τι έκανε από τότε;

Επικοινωνιακά άνοιξε τα spreads σε δυσθεώρητα ύψη, έφερε την τρόικα, δεν εκτέλεσε καμία από τις νομοθετημένες υποχρεώσεις και συμφωνίες της για να μην αγγίξει τον σκληρό πυρήνα των κομματικών κανθάρων που δεκαετίες τώρα βόλευε σε απίθανους οργανισμούς-βδέλες του δημοσίου χρήματος, δεν ιδιωτικοποίησε τίποτε για τον ίδιο λόγο, δεν, δεν, δεν…

Και για να καλύψει τα "δεν";

Πήρε τα νούμερα από τα πρωτόκολλα και τους σχεδιασμούς δημοσιονομικής προσαρμογής, τα ποσά δηλαδή σε δις ευρώ, που υποτίθεται ότι έπρεπε να εξοικονομηθούν ΕΑΝ εφάρμοζε όλα τα παραπάνω, και τα φόρτωσε στο γνωστό γομάρι. Τον ευπειθώς φορολογούμενο μισθωτό και συνταξιούχο.

Δεκάδες δις ευρώ που οι αλλοδαποί δανειστές και ελεγκτές μας υπολόγιζαν να εξοικονομηθούν, σε μόνιμη βάση, από το νοικοκύρεμα και τις αναδιαρθρώσεις, επιχειρεί να τα αρπάξει από τα κάτισχνα ήδη πορτοφόλια των μόνιμων θυμάτων της φορολόγησης.

Και έρχονται με την ψυχή στο στόμα και αφού η τρόικα δεν αντέχει πλέον την υποκρισία και τις απατεωνιές τους -ναι τις απατεωνιές τους- να μας παρουσιάσουν μια αντισυνταγματική «εφεδρεία» που δεν τσουλάει και ένα νέο πλαίσιο για τις αποδείξεις, το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε σε μπανανία της Αφρικής του 1950! Και αυτά ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρωθυπουργεύων, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Γι αυτό σας λέω: δεν μπορεί να είναι τόσο ανίκανοι και τόσο χύμα. Κάτι άλλο συμβαίνει. Κάτι άλλο…



briefingnews.gr