Παραιτήθηκε ο σύμβουλος τύπου του Βενιζέλου


Την πόρτα εξόδου ακολούθησε ο σύμβουλος τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ηλίας Βεργίτσης, μετά την επικοινωνιακή αστοχία στην οποία υπέπεσε, εκθέτοντας τον αναπληρωτή υπουργό του υπουργείου, Παντελή Οικονόμου.
Συγκεκριμένα, στο τέλος του δελτίου τύπου που απέστειλε το μεσημέρι το υπουργείο Οικονομικών για τα sms που θα πρέπει να στείλουν οι φορολογούμενοι για να εξαιρεθούν από το «χαράτσι» στα ακίνητα, υπήρχε μια δεύτερη σελίδα που εμπεριείχε αποκαλύψεις.

Το δεύτερο μέρος του Δελτίου Τύπου έγραφε:

«Υπουργέ,

Σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (γραφείο τύπου αναπληρωτή Υπουργού) και της ζήτησαν να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.

Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πως να το χειριστώ;»

Μετά τη «γκάφα», ο κ. Βεργίτσης αναγκάστηκε να παραιτηθεί.dailynews24.gr