Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα


Του Νίκου Παπαγεωργίου.

Ένα παλαιό λαϊκό τραγούδι ξεκινούσε ως εξής:<< τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...>>. Σήμερα διαπιστώνουμε πόσο επίκαιρο είναι και πάλι αυτό το τραγούδι που το τραγουδούν πλέον όλοι οι Έλληνες. Ουδέποτε στην πολιτική ιστορία του τόπου μας τόσοι λίγοι, άχρηστοι και ανίκανοι, κορόιδεψαν τόσους πολλούς, για να αρπάξουν την ψήφο τους με ψέματα και μεγάλα λόγια. Με τόσο μεγάλα ψέματα και λόγια του αέρα...
έχουν παραμυθιάσει τον Ελληνικό λαό αφού και οι ίδιοι πλέον έχουν χάσει την αίσθηση τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Και αυτό ισχύει για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Από την πρώτη ημέρα της μεταπολιτεύσεως ξεκίνησαν τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια του κοινοβουλευτισμού. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία οι πολιτικοί φρόντιζαν με την πάροδο των ετών να βελτιώνουν τα ψέματα τους και να τα σερβίρουν στον κατάλληλο χρόνο με τον σωστό τρόπο.

Πρωταθλητής όμως στον αγώνα αυτόν του ψεύδους και των μεγάλων λόγων αναδεικνύεται μακράν ο Γ. Α. Παπανδρέου και το κόμμα του οποίου ηγείται το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό ουσιαστικά συμβαίνει διότι μέχρι τώρα διαθέτει καλλίτερο επικοινωνιακό επιτελείο, αφήνοντας πίσω τα υπόλοιπα κόμματα τα ευρισκόμενα εντός ή εκτός κοινοβουλίου. Αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας << ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται>> και αυτό συνέβη με το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός ξύπνησε και δεν ανέχεται άλλο τα ψέματα και τις μεγαλοστομίες του Γ. Παπανδρέου και των υπουργών του. Όπου τους συναντά σήμερα τους αποδοκιμάζει και συγχρόνως τους μπουγελώνει. Εάν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο όπως φημολογείται, πως θα παρουσιαστούν όλοι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα, με τα οποία καταχρέωσαν τον Ελληνικό λαό στους διεθνείς τοκογλύφους και παρέδωσαν την εξουσία της πατρίδας μας σε ξένα κέντρα αποφάσεων; Τι θα πουν στον λαό για την λεηλασία της περιουσίας του; Τι θα πουν στους άνεργους οι οποίοι καθημερινά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο; Τι θα πουν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους τους οποίους κατάντησαν πένητες και πλέον όχι μόνο δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά τους έχουν στερήσει ακόμη και αυτό το φαγητό;

Έχει να πέσει πολύ γέλιο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αντί για ζήτω και παλαμάκια, θα εκσφενδονίζονται κατά των ομιλητών γιαούρτια, κλούβια αυγά, φραπέδες κλπ, ενώ αυτοί θα παρουσιάζουν τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα του κόμματος τους και τις νέες παροχές προς τον λαό. Και φυσικά το ακροατήριο τους θα αποτελείται από τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, από μικροεμπόρους οι οποίοι λόγω των οικονομικών μέτρων αναγκάστηκαν να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, από τις χιλιάδες των μισθωτών και των συνταξιούχων οι οποίοι αντί να φάνε το γιαουρτάκι τους θα το στέλνουν πεσκέσι στους σωτήρες τους. Και αυτοί από τα μπαλκόνια και τις εξέδρες των ομιλιών τους θα υπόσχονται στον λαό λαγούς με πετραχήλια.

Για να επανέλθουμε όμως, μετά το << λεφτά υπάρχουν > φτάσαμε σε έξη μήνες στο << φέρτε τα λεφτά σας >> και φτάσαμε μετά από είκοσι περίπου μήνες στο << φέρτε τώρα τις περιούσιες σας >>. Αυτά παθαίνει ο λαός όταν πιστεύει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των πολιτικών. Αυτά παθαίνει ο λαός ο οποίος πιστεύει τους ψευταράδες πολιτικούς οι οποίοι ουδέποτε τήρησαν το προεκλογικό τους πρόγραμμα αλλά και ούτε όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά στον λαό. Πάντοτε προδίδουν τον λαό ο οποίος τους εκλέγει στο κοινοβούλιο. Αποκτούν τα προνόμια του κοινοβουλευτισμού, οικονομική επιφάνεια και πάντα ξεχνούν τον λαό ο οποίος τους εξέλεξε.

Αναφέραμε πάρα πάνω ότι το Νόμπελ του ψεύδους ανήκει στον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με το ίδιο θράσος με το οποίο εξαπάτησε προεκλογικά τον Ελληνικό λαό με το ίδιο θράσος παρουσίασε το Μνημόνιο Ι ως την σωτηρία της πατρίδος από την χρεοκοπία. Και αφού απέτυχε πλήρως στην οικονομική του πολιτική και όχι μόνο, με θράσος και ψέματα μας παρουσίασε το Μνημόνιο ΙΙ και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με τα οποία σώζει ξανά την Ελλάδα ενώ παραδίδει διακυβέρνηση της πατρίδας μας σε ξένα κέντρα αποφάσεων. Και αυτό το θεωρεί πατριωτικό του καθήκον. Επειδή τα ψέματα και η δημαγωγία δεν έχουν τέλος έκανε και δηλώσεις:<< Απαλλάχθηκε ο Ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας και τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία>>.

Δεν μας εξήγησε όμως με ποια αισιοδοξία. Με την αισιοδοξία της επερχόμενης φοροκαταιγίδας; Με την αισιοδοξία της ανεργίας; Με την αισιοδοξία της πείνας και της δυστυχίας του λαού; Με την αισιοδοξία των λαθρομεταναστών οι οποίοι έχουν γίνει κράτος εν κράτει μέσα στην πατρίδα μας; Με την αισιοδοξία ότι δεν μας επιτρέπουν οι φίλοι του πρωθυπουργού να αξιοποιήσουμε τον εθνικό πλούτο της χώρας μας; Με την αισιοδοξία ότι σε λίγο χρόνο θα εκποιηθεί η Δημόσια Περιουσία του Ελληνικού λαού; Ή με την αισιοδοξία των κομματικών κηφήνων οι οποίοι ανενόχλητοι εξακολουθούν να κάνουν πλιάτσικο στα θησαυροφυλάκια του κράτους και ο Ελληνικός λαός υπάρχει μόνο για να τα γεμίζει; Και ενώ πουλάει στον λαό παραμύθια, ότι περιορίζει και θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τον Δημόσιο τομέα, από την άλλη μεριά τον γιγαντώνει δημιουργώντας Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα, και αυτοτελείς υπηρεσίες. Σαράντα ένα υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει μέσα σε ένα μήνα. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν για να διοριστούν στα Διοικητικά συμβούλια τα δικά μας τα παιδιά, βολεύοντας κάθε καρυδιάς πράσινο καρύδι στο Δημόσιο.

Πλησιάζουν φαίνεται οι εκλογές και όλος αυτός ο νεοπαπανδρεϊκός συρφετός, (παλαιότερα είχαμε τους πρασινοφρουρούς), ο οποίος διορίζεται, θα κλιθεί να τρέξει την χαμένη αξιοπιστία του πρωθυπουργού. Εντύπωση προκαλεί το πόσο εύκολα εμπεδώνει αυτά τα οποία το επικοινωνιακό του επιτελείο του επιβάλει να λέγει και να πράττει. Το ξεπούλημα της πατρίδας μας και η μετατροπή του Ελληνικού λαού σε δούλους των πολυεθνικών εταιριών, το θεώρησε μεγάλη επιτυχία χάρη στις θυσίες μας. Δηλαδή με τις θυσίες μας γίναμε δούλοι αυτών των ξένων που θα έλθουν να αγοράσουν την Ελλάδα. Όμως το φθινόπωρο είναι πολύ κοντά και από τον Ελληνικό λαό θα πάρουν την πρώτη απάντηση. Και φυσικά έπονται οι εκλογές όπου εκεί θα πρέπει να βρουν τρύπες να κρυφτούν διότι ελικόπτερα δεν θα υπάρχουν, και οι φυλακές θα περιμένουν. Οι ψευταράδες και οι κλεφταράδες δεν έχουν θέσει στην πατρίδα μας. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να απαλλαγεί με κάθε μέσο το ταχύτερο δυνατόν από αυτούς.


elkosmos.gr