Πιο αδίστακτο το βαθύ κράτος του Πασόκ από το βαθύ κράτος των τούρκων στρατηγών

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος.

Δεκαετίες ολόκληρες μιλούσαμε για το βαθύ κράτος της Τουρκίας.

Το κράτος των Στρατηγών της γείτονος.

Κι όμως, ο Ερντογάν δεν δίστασε να το ξεδοντιάσει. Μεθοδικά, υπομονετικά, περίτεχνα, οργανωμένα.

Στην Ελλάδα έχουμε το βαθύ σκοτεινό κράτος της μεταπολίτευσης, το οποίο αποδεικνύεται πιο αδίστακτο από το κράτος των Τούρκων Στρατηγών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι αθλητικός τύπος, δεν ομιλεί ξένες γλώσσες, δεν βρίσκεται διαρκώς σε ταξίδια ανά την υφήλιο.

Δεν κάνει τίποτε απ όλα αυτά που χαρακτηρίζουν ένα δυτικό ηγέτη, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κι εκεί που θα περίμενε κανείς από έναν Έλληνα πολιτικό με καινοτόμες ιδέες, ν αλλάξει την Ελλάδα σύμφωνα με το όραμά του, ο Παπανδρέου αποδεικνύεται απίστευτα δειλός απέναντι στο βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης που σε μεγάλο βαθμό ταυτίζεται με το βαθύ κράτος του κόμματός του.

Αρνούμαι να δεχθώ το γεγονός ότι ο Ερντογάν φοράει βραχιόλια στους αιμοβόρους καραβανάδες και τους οδηγεί στο Εξπρές του Μεσονυκτίου ενώ ο Παπανδρέου κάθεται σούζα στους Φωτόπουλους, τους Παπασπύρου, τους Λυμπερόπουλους, τους Τσοχατζόπουλους, τους Ψωμιάδηδες, τους Καραβέλες, τους Χριστοφοράκους, τους χυδαίους πολυδανεισμένους μηντιάρχες, τα λαμόγια, τους ξιπασμένους νταβατζήδες.

Αρνούμαι να δεχθώ από τον Παπανδρέου που φώναζε από τα μπαλκόνια πως δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν, τέτοια μετάλλαξη, τόση ηττοπάθεια, τόση υποταγή στα σκοτεινά συμφέροντα που κρατούν αιχμάλωτη στο βάλτο την πατρίδα μας.

Κι όμως ο Παπανδρέου δεν έχει δικαίωμα στο φόβο. Ας μην γινόταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αν δεν τολμούσε να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που καταδυναστεύουν την Ανατολική Γερμανία των Βαλκανίων. Ακόμη και με κίνδυνο της ζωής του οφείλει ν αλλάξει την Ελλάδα.

Μόνο που αυτό δεν γίνεται εάν παραιτείσαι στον Αρχηγό της Πολιτικής Άνοιξης η αναθέτοντας την διακυβέρνηση της χώρας στους Βενιζέλο-συντακτική ομάδα του ΔΟΛ.

Καμία αξία δεν έχει η ζωή αγαπητέ Παπανδρέου, εάν δεν ξεπεράσεις τα όρια.

Δεν νομίζω άλλωστε ότι χρειάζεται δα και σιδερένια θέληση για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι λεβέντες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τα όργια που έχει καταγράψει το πόρισμα Ρακιντζή.

Είναι αστεία εικόνα να τρέχει ασθμαίνοντας ο Βαλυράκης να συγκεντρώσει από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογραφές αθωότητας του Άκη.

Είναι αστεία εικόνα να κυνηγάει ο κολλητός σου Γερουλάνος τα πρεζάκια των Συνδέσμων, όταν ο Ψωμιάδης ξύνει προκλητικά τα αχαμνά του και σας τα δείχνει, ενώ ο Μπιτσαξής αθωώνει μια ομάδα της οποίας τον πρόεδρο κυνηγάει η Ιντερπόλ.

Είναι ντροπή όλη αυτή η ξεφτίλα κε Παπανδρέου.

Δεν σου αξίζει. Δεν μας αξίζει.

Έχεις δύο επιλογές: Η να παραιτηθείς η να γίνεις Ερντογάν.

Να συνεχίσεις έτσι δεν γίνεται…



kourdistoportocali.com